Ege Ambulans
Otel Tadında Huzurevi07/12/2017

Sakinliği ve temiz havası ile bilinen İzmir’in ilçesi Karaburun’a bağlı Mordoğan’da, 4 dönüm arazi üzerine kurulu, 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Özel Aden Huzurevi ve Yaşlı Bakım merkezi hizmete girdi.

Sağlıkta 28. yılını dolduran Çiğli Özel Sağlık Grubu tarafından İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliği ile tamamlanan huzurevi projesi, misafir kabulüne başladı. Şirket Müdürü ve Proje koordinatörü Alphan Çelikel; 5 katlı, maksimum 70 kişi kapasiteli huzurevi projesi hakkında bilgi verdi. Çelikel, Karaburun’da kurulan yaşlı bakım merkezinin 2017 yılının Ekim ayında faaliyete başlamış olmasına rağmen bir ayı doldurmadan 10 misafir sayısına ulaştığını belirtti.

Bölgeyi Kalkındıracak

Bölgenin kalkınmasına istihdam yaratarak katkı sağlayacak olan huzurevi projesi ile ilgili bilgi veren Çelikel,  “Biz ailecek Mordoğanlıyız. Dedem doğma büyüme Mordoğanlı. Bizim esas amacımız doğduğumuz yere bir eser bırakmak, buranın kalkınmasına katkı sağlamaktır. Aslında inşaata ilk başladığımızda buraya bir otel yaparak turizm merkezi oluşturmak istedik. Ancak Mordoğan’ın turizm potansiyeli sadece yaz aylarındaydı ve biz ilçemize istediğimiz katkıyı sağlayamayacaktık. Burada geçici işçi çalıştıracaktık. İZKA’nın böyle bir projeye de destek verdiğini görünce biz bu projeye talip olduk. Böylece bölgede 12 ay hizmet verecek, bir tesis oluşturduk. Amacımız sürekli istihdam sağlamak. İşkur ve halk eğitim merkezleriyle de görüşerek, istihdam edilecek personeller için sertifika programları düzenlenmesini istedik. Şu ana kadar istihdam ettiğimiz personellerin büyük bir bölümü ilçemizden ve ilçemizdeki kurslardan mezun” dedi.

Odalarda Ev Konforu

Sağlık sektörünün içinde olduklarını ve İzmir’de sağlık turizminin ön planda tutulduğunu söyleyen Çelikel, “ Huzurevlerini sağlıklı yaşam ve yaş alma merkezleri olarak değerlendirirsek bu merkezler sağlık turizminin farklı şekli olarak karşımıza çıkar.” dedi. Burada konaklayacak olan insanlar için her türlü konforun düşünüldüğünü belirten Alphan Çelikel, “ 2 bin 500 metrekare kapalı, 500 metrekare açık alanda kurulu olan 5 katlı, 35 odalı olan tesisimizin odalarında yaşlılarımız için her türlü konforu düşündük. Her odada huzurevi yönetmeliğine uygun asgari malzemelerin yanı sıra, LCD TV ve uydu yayını, misafirlerimizin kendilerine alacakları meyveleri yıkamaları vb. özel ihtiyaçları için tasarlanmış mini mutfak, mini buzdolabı, Wi-Fi internet bağlantısı, Wi-Fi acil çağrı butonları, baş ve ayak ayarlı çift motorlu özel karyola ve engelli kullanımına uygun tasarlanmış özel banyo ile balkon bulunmaktadır. Talep doğrultusunda tek kişilik suit oda, çift odası, palyatif bakım odası veya çift kişilik odalarda konaklama imkanı bulunuyor.

Deniz Manzaralı Teraslar

Tesisimizin modern yemekhanesi ve çamaşırhanesi bulunuyor. Ayrıca yaz ayları için düzenlediğimiz terasta misafirlerimiz dilerlerse deniz manzarasında gün doğumu ve gün batımını izleyebilecekler. Düzenli aralıklarla sosyal faaliyetler gerçekleştirerek konuklarımızın  morallerini yüksek tutup, hava şartlarının elverdiği zamanlarda bölgede geziler ve çeşitli aktiviteler planlıyoruz” dedi.

Sağlık Ön planda

Huzurevinde konaklayan yaşlıların sağlıklarının her şeyden önce geldiğini belirten Alphan Çelikel, “Merkezimizde 24 saat görevli sağlık personeli bulunuyor. Doktorumuz revirimizde yaşlılarımızın gerekli tedavilerini yaparken, hemşirelerimiz ilaç kontrolleri gibi sağlıklarının 24 saat takipçisi olacak. Belirli saatlerde fizyoterapist ve psikolog desteğimiz mevcut. Ayrıca grubumuz bünyesinde hizmet veren Özel Ege Ambulans’a ait tam donanımlı bir ambulans ekibi 24 saat merkezin hizmetinde olacak. Biz yaptığımız hizmetlerle sektörde örnek teşkil eden kurum olmak istiyoruz.” dedi.

“Asıl Terapi Yaşama Anlam Katmak ve Mutlu Olmak İçin Fırsat Yaratmaktır”

Çelikel; “Yaşlı bireylerimiz için iyi terapi yöntemi, yaşama anlam katmak ve mutluluk için fırsatlar sağlamaktır. Bizler Aden Huzurevi’nde, uzman personelimiz ve geniş imkanlarımız ile sadece bir huzurevi değil bir “Sağlıklı Yaşam ve Yaş Alma” merkezi oluşturduk. Mordoğan’ın eşsiz manzaralı ve bol oksijenli doğasından faydalanmak isteyen herkese gelin; huzurlu, keyifli ve sımsıcak bir yaşam ortamımız ile aileniz ailemiz olsun, diyoruz.” dedi.   

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com