Ege Ambulans
Özel Ege Yaşam Hastanesi’nden Dev Yatırım28/08/2017

Özel Ege Yaşam Hastanesi mevcut binasına ek bina yapacağı 7 katlı toplamda 4 bin metrekare kapalı alana sahip ek bina ile hizmet ağını genişletiyor. Projenin 2018-2019 yılı sonunda bitmesi planlanıyor.

Hizmet ağımızı Genişletiyoruz.

Özel Ege Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Adına açıklama yapan Yoğun Bakım Direktörü Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. İlker Çomak ek bina projesini 2018-2019 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirterek “ bu bina da yoğun bakım ve palyatif bakıma önem vermeyi hedefliyoruz. Şu anda amacımız burada 80 palyatif bakım yatağı kurmak. Palyatif bakım ilimizde ve bölgemizde kamu alanında hali hazırda verilmektedir. Ancak özel sektörde şu anda böyle hizmet veren bir sağlık kuruluşu bulunmamaktadır. Biz bu konuda İzmir’de bir ilk olmak istiyoruz. İlimizde yine yoğun bakım konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Erişkin yoğun bakımda ise 23 olan yatak sayımıza 50 yatak daha ekleyerek 73 tane yoğun bakım yatağı oluşturmak istiyoruz. Böylece İzmir’deki yoğun bakım sorununu bir parça da olsa çözmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Kritik Hastalar

Yoğun bakım ünitelerinde kritik hastalara hizmet verildiğini belirten Dr. Çomak, “ Kritik hasta bir insanın bir sisteminin hayatını tehdit edecek kadar hasta olması demektir. Bu solunum, beyin, sinir, dolaşım, boşaltım sistemleri gibi herhangi bir yeri hayati anlamda tehdit ediyorsa yoğun bakım hastasıdır. Yoğun bakım hastalarının çoğu da sistemlere bağlı olduğu için yaşlı hastalardır. Yaşlı hastalar yoğun bakımdan sonra da bakıma ihtiyaç duyuyorlar. Bu bakımı sağlayan merkezlere de palyatif bakım merkezi adı verilmektedir. Ülkemizde palyatif bakım merkezleri yeni yeni gelişiyor. İlimiz de de özel sağlık kuruluşları içerisinde palyatif bakım merkezi olan yer yok. Bu konuda bir ilk olmak istiyoruz. Özellikle geriatrik hastalarda örner bir hastane olmayı hedefliyoruz” dedi.

 Dr. İlker Çomak, “ Koroner yoğun bakım ünitesi,  Kalp ve Damar Cerrahisi ruhsatlarımızı aldık. 2018 yılı sonunda yeni binamızla birlikte bu branşlarda da hasta kabul etmeye başlayacağız” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com