Ege Ambulans
Ozon Tedavisine İlgi Artıyor30/11/2021

Bağışıklık ve dolaşım sistemi başta olmak üzere pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan ozon tedavisine olan ilgi her geçen gün artıyor. Medikal ozon uygulaması ile bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok hastalığa karşı iyileşme, gençlik ve güzellik sağlamak mümkün.

İzmir Alsancak’taki kliniğinde ozon ve akupunktur tedavisi sunan Anestezi Uzmanı Dr. Güneş Terzi, ozon tedavisinin pek çok rahatsızlığın tedavisinde faydalı olduğunu söyledi. Terzi, “Hastadan alınan kanın içine, tıbbi ozon jeneratöründe, önceden belirlenmiş dozda üretilen ozon karıştırılır. Ozon gazı kan hücreleri ile reaksiyona girdikten sonra bu kan hastaya geri verilir. Böylece kan hücreleri vücutta tekrar dolaşıma katıldığında, bağışıklık ve antioksidan sistemi harekete geçer” dedi.

“Kişinin kendi kanından şifa”

Ozon tedavisinin aslında biyolojik bir tedavi yöntemi olduğunu, bu uygulamada asıl görevi kişinin kendi kanının yaptığına dikkat çeken Dr. Güneş Terzi, uygulamanın hücreleri koruyarak, dokulardaki oksijeni artırdığını, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, zararlı mikroorganizmaları öldürerek, ağrı kesici etki sağladığını söyledi.

Uzman Ellerde Yapılması Şart

Ozon tedavisinin uzman ellerde yapılmasının önemine de vurgu yapan Dr. Güneş Terzi, şu uyarılarda bulundu: “Mutlaka steril ortamda, silikon, cam, teflon gibi ozona dayanıklı malzemelerin kullanılması, uygulamanın hızlı ve basınçlı yapılmaması gerekiyor. Ayrıca direkt olarak solunmaması için ortamın iyi havalandırılarak uygun jeneratör ve sensör kullanılması şart. Ozon gazı direkt olarak damar içine zerk edilemez ve direkt olarak solunamaz. Profesyonel ellerde ve uygun şartlarda yapıldığında bu uygulamanın birçok faydası var.”

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com