Ege Ambulans
Ozon Terapi İle Bağışıklık Sistemi Güçleniyor06/09/2021

İzmir Alsancak’ta bulunan kliniklerinde bütüncül ve Fonksiyonel bakış açısıyla tamamen kişiye özel  yaklaşımlarla sebebe yönelik tedaviler planlayan Dr. Orhan Dostugür ve eşi Dr. Saime Dostugür ozon terapi hakkında bilgiler verdiler. Uluslararası pek çok çalışmanın Ozon terapinin doğru endikasyon, doğru doz ve sıklıkla uygulandığında bağışıklık sistemimiz üzerinde olumlu etkilerini kanıtladığını  belirten Dr. Orhan Dostugür, “ Tıbbın diğer alanları gibi ozon terapide bilimsel kanıtlara ve araştırmalara dayalı bir şekilde uluslararası kılavuzlar rehberliğinde oluşturulan protokoller ile uygulanmalıdır.

Neden Hastalanırız

Sağlığımızla ilgili her durumun vücudumuzdaki denge yani homeostaz ile ilişkili olduğunu belirten Dr. Saime Dostugür, “Ozon Terapinin sağlığımıza katkısı Neden Hastalanırız sorusunun cevabıdır aslında. Enerji üretimi mitokondri dediğimiz hücre içi organellerde gerçekleşmekte bunun verimli çalışması içinde mitokondri hücre membranının sağlam olması gerekmektedir. Vücudun enerji üretimi sırasında aynı zamanda serbest oksijen radikalleri yani atık madde de oluşmaktadır. Bu serbest oksijen radikalleri oksidan maddelerdir.   Bu serbest radikallerin etkisinden korunmak için Antioksidan sistem yeterli olmalıdır. Ne zaman ki bu oksidan maddeler vücudun antioksidan kapasitesini aşar ve onarım mekanizmaları yetersiz kalır o zaman vücutta hastalıklar oluşmaya başlar. Bağışıklık sistemi mikroorganizmalara karşı yeterli bir savunma oluşturamaz. Vücudun savunma sistemi için yeterince enerji üretimi sağlanamaz. Ozon terapi  savunma sistemi için vücudun  ihtiyacı olan  enerji üretimini ve Antioksidan kapasiteyi artırır.

Virüslere nasıl etki eder?

Medikal ozonun tıbbi ozon jeneratörü ile elektriksel akım yoluyla saf oksijenden üretildiğini belirten Dr. Orhan Dostugür, “ Tıbbi ozon antibakteriyel antivirütik etkisini mikroorganizmaların memran bütünlüğünde hasar oluşturarak yapar. Virüsün çoğalmasını sağlayan enzimin aktivitesini değiştirerek virüsün çoğalmasını bloke eder. Virüsün hedef hücreye bağlanmasını engeller ve RNA zincirini ikiye bölerek üreme sürecinin temelini yok eder” diye konuştu.

Bağışıklık sisteminin düzenleyicisi

“Tıbbi ozon bağışıklık sistemimizin en büyük savunma askeri olan  lökositlerin üretimini artırır ,antimikrobiyal etkili  fagositoz yeteneklerini artirir diyen Dr. Saime Dostugür, ozon terapinin  İmmunglobulin sentezi yapan  plazma hücrelerine dönüşen B lenfositlerin fonksiyonlarını regüle ederek doza bağlı olarak sitokinlerin salınımını normalleştirir. Ozon Terapi imunmodülatör bir ajandır” diye konuştu.

kişiye özel planlanmalı

"Seçilen tedavi protokolleri, doğru endikasyon, uygulama doz ve sıklığı tedavi sonucunu oldukça etkilemektedir” diyen Dr. Orhan Dostugür “ Bizlerde kliniğimizde Uluslararası Ozon derneği(IOI),Avrupa Medikal Ozon Derneği(EUROCOOP)paylaşımlarını takip ederek; klinik ve preklinik araştırma sonuçlarına dayanan uluslararası kılavuzların oluşturduğu protokolleri uygulamaktayız " dedi

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com