Ege Ambulans
Ozon ve Ozonterapiyle Gelen Sağlık26/02/2024

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Belgin Küçükgünay günümüzde ozonun tedavi amaçlı kullanımın giderek arttığını belirterek “ Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, hücresel yaşlanmayı yavaşlatması gibi bir çok faydası bulunan ozon günümüzde geniş bir alanda kullanılmaktadır” dedi. Op. Dr. Küçükgünay ozonun vücuda faydaları ve tedavide kullanım alanları hakkında bilgiler verdi.

Hücresel Yaşlanmayı Yavaşlatır

Ozonun hücresel yaşlanmayı yavaşlattığını ve alınan her nefeste hücrelerin daha fazla oksijenlenmesini sağladığını söyleyen Op. Dr. Belgin Küçükgünay, “ Vücut ve cilt yaşlanmasının en önemli nedenlerinden biri olan serbest radikaller ve oksidatif stresin hücrelerde yarattığı hasardır. Buda yaşlanmanın başlangıcı olarak sayılabilir. Ozon terapinin yaşlanma karşıtı tedavi olarak işe yarayabileceği yer burasıdır ” şeklinde konuştu.

Ozonun Kullanım Alanları

Ozonun kanın oksijenlenmesini arttırdığını ve akciğer üzerindeki stresi azaltarak solunum problemlerini azaltmaya yardımcı olduğunu ifade eden Op. Dr. Belgin Küçükgünay, ozonun kullanım alanları hakkında şu bilgileri verdi: “ Kan ve lenfatik sistemi temizleyen ozon, vücudu toksik maddeler, ağır metallerden arındırarak detoks etkisi yaratır. Ayrıca doğru ellerde doğru dozlarda kullanıldığında virüs, bakteri, mantarları öldürürken, kanserli hücrelerin yayılımını önler. Genel vücut sağlığı dışında ozon terapinin cilt sağlığı ve güzelliği için de çeşitli faydaları vardır. Cildin PH dengesini düzenler. Kan hücreleri oksijenlenmesi ile cilt hücrelerinin oksijene doymuş kanlanması artar ve hücreler yenilenir. Hormon dengesi sağlanır. Akneye yol açan bakteriler ölür ve akne problemi düzelirken cilt tazelenir. Ozon terapi aynı zamanda egzema gibi cilt problemlerinin tedavisinde etkilidir. Hatta yaraları dezenfekte etmekte kullanılır. Dolaşım bozuklukları, kronik yorgunluk sendromu, nörolojik hastalıklar, kadın hastalıkları ve cinsel sorunlar, bakteri, virüs ve mantar enfeksiyonları, kas-eklem ve romatizmal hastalıklar, diyabet, selülit, diş ve diş eti hastalıkları, anti-aging, göz hastalıklarında, kanser tedavisinde, cilt mantarları ve enfekte cilt lezyonları, enfekte yaralar, açık yatak yaraları, alt bacağın ülserleri, bağırsak hastalıkları, karaciğer enflamasyonu (Hepatit A, B, C), dejeneratif ve eklem hastalıkları, romatizmal durumlar,  bağışıklık sistemi sorunlarında başarıyla kullanılmaktadır. Öte yandan KBB hastalıklarında  kulak çınlama tedavisi ve ani işitme kayıplarının tedavisinde de kullanılmaktadır” dedi.

Ozon Tedavisi Kimlere Yapılamaz?

Op. Dr. Belgin Küçükgünay bakla alerjisi olan kişiler, lösemi ve hemofili gibi hastalıklarda, yeni kalp krizi geçirenlerde, hamilelerde, kontrol edilemeyen hipertiroidi olan hastalara ozon tedavinin önerilmediğini söyledi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com