Ege Ambulans
Ozonterapi Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor04/07/2022

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Atilla Ayral uzun süren kronik yorgunluk, kalitesiz uyku düzeni ve düşük bağışıklık sistemine karşı uygun kişilerde uygulanan ozon terapinin hem bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hem de vücudun eski enerjisine kavuşmasına katkı sağladığını söyledi. Dr. Ayral özellikle 2 yıldır içinde bulunduğumuz pandemi döneminde bağışıklık sisteminin güçlü olmasının önemini bir kez daha anladık ve bu dönemde hastalarımıza ozon uygulayarak çok iyi sonuçlar aldık” dedi

Ozon terapinin saf ozon ve saf oksijenden oluşan medikal ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedaviler olduğunu belirten Dr. Atilla Ayral, “ İnsan vücudundaki iyileştirici, immün sistemi harekete geçirici ve metabolik aktiviteyi düzenleyici etkisinden dolayı son yılların popüler tedavi yöntemlerinden birisi haline gelmiştir. Dünyanın pek çok ülkesinde güvenle tamamlayıcı tıp yöntemi olarak kullanılmaktadır. Ozon terapi konusunda eğitimli bir doktor tarafından hastanın durumu ve hastalığına göre uygulanmalıdır” dedi.

Bağışıklığı Güçlendiriyor

Yıllardır dünyanın birçok ülkesinde kullanılan ozon tedavisi, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, kan ve dokuların daha çok oksijenlenmesini sağlayarak hastaya kendisini zinde hissettirdiğini kaydeden Dr. Atilla Ayral, “ Ozon tedavisi, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra, kronik yorgunluk sendromu, romatizmal hastalık ve fibromiyalji, dolaşım bozukluk giderilmesi, bakteriyel, virüs, mantar enfeksiyonları tedavisi antimikrobiyeldir, bel ve boyun fıtıklarında ağrının azaltılması, astım ve alerjiler, zayıflama ve haşimato, diyabet ve insülin direncinin azaltılması, depresyon, kas hastalıkları ve eklem ağrıları gibi hastalıkların da tedavisinde kullanılıyor” diye konuştu. 

Ozon Tedavisinin Etkileri

* Vücudun ve organların kanlanmasını bununla birlikte kanın oksijeni taşıma kapasitesini artırır.

* Dolaşımın bozulduğu arteroskleroz, diyabet, akciğer hastalıkları gibi hastalıkların olumsuz etkilerini azaltır.

* Derideki kan dolaşımını artırarak cildin yenilenmesi, sıkı ve pürüzsüz olmasını yani gençleşmesini sağlar.

* Yoğun ve stresli günlük yaşantımızda dokularımızda biriken toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak yorgunluk ve kas ağrılarını azaltır.

* Artan dolaşımla birlikte beyin fonksiyonları artar, hafıza güçlenir.

* Vücut savunmasında görevli beyaz kan hücrelerinin sayı ve fonksiyonlarını arttırır.

* Enfeksiyonlara karşı direnci arttırarak kişinin hızla iyileşmesini sağlar ve tekrar hasta olmasını engeller.

* Hızla büyüyebilen kanser hücrelerinin çoğalmasını ve vücutta yayılmasını engeller.

* İnsan vücudundaki doğal ağrı kesicilerin ortaya çıkmasını sağlar

* Yoğun çalışan günümüz insanında ortaya çıkan kas ve eklem ağrılarını azaltır.

* Romatizmal hastalıklarda düşen vücut direncini arttırır ve doğal savunma mekanizmasını harekete geçirerek hastalığın olumsuz etkilerini azaltır.

* Stres hormonu olarak bilinen adrenalini okside ederek rahatlamayı sağlar.

* Hormonları düzenleyerek ve zararlı toksinleri uzaklaştırır

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com