Ege Ambulans
Pandemi Döneminde de Sağlıkta Çözüm Adresimiz Doktorlarımız27/02/2021

Pandemi ile yatıp, Pandemi ile kalktığımız bu dönemde evlerimizde kapalı kaldığımız süre içeriisnde elde telefon, televizyon karşısında sokağa çıkma yasağı süresince özellikle sağlığımızı ilgilendiren öneri ve programlara kitleniyoruz.

Sağlık bilgilerinin ve önerilerinin leblebi çekirdek gibi dağıtıldığı bu dönemlerde sağlıklı kalma ve sağlığımızı koruma gibi bilgiler kafamızı daha da allak bullak ediyor. Son bir yılda başta obezite başta olmak üzere , buna bağlı damar hastalıkları ve göz hastalıkları tavan yaptı. Vatandaş doktoruna gitmek yerine çözümü sosyal medya veya ev programlarındaki saçma sapan bildirimlerle sağlığına çözüm arıyor.

Yağmurdan Kaçarken Doluya Yakalanmak

İnsanlarımız bu dönemde covid-19 mikrobuna yakalanmamak için hastanelere veya doktoruna gitmeye direniyor. Oysa çok yanlış. Sağlık ihmale gelmez. Hele hele böyle dönemlerde sağlığınızı sosyal medya veya tvlerde asılsız ve önem değeri olmayan sağlık bilgilerine kendinizi emanet etmeyin. Sağlık kuruluşlarına ya da doktorunuza danışmadan sağlığınızla ilgili kulaktan dolma bilgilere inanmayın.

Bağışıklık İçin Her Yol Mübah

Pandemi de virüs tam bir baş belası. Kime, nasıl ve kimden bulaşacağı belli değil. Fakat bu virüsten korunmanın yolları belli. Maske, mesafe ve hijyen. Fakat duyarsız kişilerin toplu tatil köyü ve kurallara uymaya kişilerden dolayı virüsün yayılma hızı düşmüyor.  Uzmanlar ısrarla uyarıyor. Kurallara uyun. Uyan var mı yok.  Ege’de son durum yüz binde 45 bulaşma var. Yine uzmanlar uyarıyor. Bağışıklık sistemine dikkat edin. Bağışıklık sistemi için halk arasında bağışıklık sistemini güçlendirmek, elimize geçen her hapı yutmak, bilinçsizce takviye almak var. Hatta hocaya kendine muska yaptıran bile var. Allah akıl fikir versin.

Günümüzde özellikle özel hastaneler ve muayenehaneler her zaman ki gibi kontrollü ve mesafeli sağlık hizmetini kesintisiz vermeye devam ediyor. Vatandaşın özellikle bu dönemde sağlığını ötelemeden her türlü sorunlarını gidereceği özellikle bu dönemde sağlığını ötelemeden her türlü sorunlarını özel hastanelerde Pandemi ile ilgili bir sıkıntı yaşanmadığı biliniyor. Covid-19 virüsünün dalga dalga yayıldığı bu günlerde doğru adres yetkili hastaneler ve doktorunuz, gerisi hava civa….

Sağlıkla Kalın….

Harun Aygün

Has Ajans Kurucusu

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com