Ege Ambulans
Pandemi Döneminde Sağlık Problemlerinizi Ertelemeyin21/01/2021

Batı Anadolu Central Hospital Acil Servis Sorumlu Hekimi Acil Tıp Uzmanı Dr. Ebru Tonay Yaşaroğlu, “ Hastanemizin acil servis ekibi olarak Kovid-19 pandemisinden önce olduğu bu dönemde de Sağlık Bakanlığı’mızın önerileri doğrultusunda tüm önlemleri alarak pandemi kliniğimizde de kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam ettiklerini söyledi. Kovid-19’a yönelik acil servis başta olmak üzere tüm hastanede önlemlerin alındığını belirten Dr. Ebru Tonay Yaşaroğlu “ Sağlık problemlerinizi ertelemeyin” dedi.

Kovid Bölümünü Ayırdık   

Pandemi süresince Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda acil servis işleyişi ve alanların belirlenmesinin hızla yapıldığını belirten Dr. Ebru Tonay Yaşaroğlu, “ Kovid-19 şüpheli ve kesin tanılı hastalar için acil servis kliniğimiz düzenlendi. Pandeminin ilk gününden itibaren acil servise Kovid-19 şüpheli hastalar tamamen ayrı alanlarda değerlendirildi. Tüm hastane birimlerinde ve acil servis birimimiz de UVL sistemi ile dezenfekte edilmektedir. Röntgen ve tomogtafi işlemleri için her hastadan sonra dezenfeksiyon yapılmaktadır Kovid-19 süresince tıbbi personelimize ve destek personellerimize yönelik eğitimler verildi. PCR testleri için numuneler tamamen ayrı izole odalarda koruyucu ekipmanlı sağlık personeli tarafından alınmaktadır” dedi.

Temiz Alan Girişi

Kovid-19 şüpheli ve Kovid-19 tanılı hastaların  ileri teknoloji ile donatılmış özel pandemi servislerinde takip edildiğini belirten Dr. Ebru Tonay Yaşaroğlu, “ Kovid-19 şüphesi olmayan hastalar tamamıyla ayrı  temiz alan servislerinde takipleri yapılmaktadır. Hastalarımız bölüm doktorlarımız dışında gece gündüz kat hekimlerince takip ve tedavileri yapılmaktadır. Yoğun bakımlarız temiz alan yoğun bakım ,koroner yoğun bakım ve Kovid-19 yoğun bakım olarak ayrılmaktadır. Acil serviste değerlendirilmesi yapılan veya ambulans ile gelen durumu kritik hastalar bu bölümlerde takip edilmektedir. Hastalarımıza KBB, Dahiliye ,Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Kardiyoloji Anestezi hekimlerimizden oluşan Pandemi takımımız ile kaliteli hizmeti vermekteyiz .Acil servis birimimize başvuran  hastalar hekimlerimizce değerlendirilmekte  uzman hekimlerimizden konsultasyon istenmekte uzman hekimlerimizce takip ve tedavileri devam ettirilmektedir” dedi.

Kovid-19 pandemisinde  hastanemiz acil servisinin 3 farklı rolü bulunmaktadır” diyen Dr. Ebru Tonay Yaşaroğlu , “ ilk görevimiz acil servise başvuran Kovid-19 şüphelisi stabil hastaların pandemi kliniğinde bakılması, diğer yandan acil servise başvuran hafif şiddetteki hastaların tıbbi bakımın sağlanması ve hastaneye yatışının veya sevk işlemlerinin yapılması, son olarak kalp hastalığı, travma, akut zehirlenme gibi standart acil servis hastalarının bakımının sağlanması olarak sıralanabilir” dedi.

“7/24 Görevimizin Başındayız”

Pandemi döneminde hiç bir sorumluluktan kaçınmadan İzmir ve çevre illere hizmet veren Central Hospital’ın hekimleri ve sağlık çalışanları canları pahasına hizmet kalitesini arttırarak 7/24 görevlerine devam ettiklerini belirten Batı Anadolu Central Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Batı Anadolu Central Hospital’da Kovid hastalıklar için ek bina devreye sokulmuş ve pandemi kliniğinden izolasyonla yarılarak hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir. Pandemi kliniği de tam kapasiteli olarak pandemi hastalarına hizmet vermektedir. Bu dönemde binlerce hasta sağlığına kavuşturularak taburcu edildi. Tam teşekküllü ve son teknoloji cihazlarla donatılmış kalp merkezi, kadın hastalıkları ve doğum kliniği, güzellik merkezi ve fizik tedavi merkezi 7/24 hizmettedir. Hastanemizin İzmir’in merkezinde Bayraklıda bulunması sebebiyle tüm semtlere eşit uzaklıkta olmasından dolayı Acil servisimiz, zaman zaman kamu hastanelerinden daha yoğun hasta kabulü yapmaktadır” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com