Ege Ambulans
Prof. Dr. Arman Çağdaş vefat etti01/07/2019

Türkiye'de alanının en önemli isimlerinden olan ve uluslararası tanınırlığı bulunan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Arman Çağdaş vefat etti.

Plastik cerrahi alanında Türkiye'nin en önemli isimlerinden olan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nın Kurucu Başkanlığı görevini üstlenmiş olan ve 2005 yılında bir törenle Ege Üniversitesi'nden emekli olan Prof. Dr. Arman Çağdaş hayatını kaybetti.  Çağdaş aynı zamanda zamanda Özel İzmir Gazi Hastanesi’nin yönetim kurulu üyesiydi.

Vefat haberi tıp camiası ve İzmir'i yasa boğan Çağdaş için 1 Temmuz Pazartesi günü saat 10:00'da Ege Üniversitesi Muhittin Erel Amfisi'nde tören düzenlenecek. Daha sonra Alsancak Hocazade Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrasında Arman Çağdaş'ın naaşı Işıkkent Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek. 


Prof. Dr. Arman Çağdaş Kimdir?


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi ihtisasını yaptıktan sonra Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi yüksek ihtisasını İngiltere'de yaptı.

Pinderfields General Hospital,Leeds'de St.James University Hospital,Leicester General Hospital Ve Royal Infarmary'de toplam 4.5 yıl çalıştı.

Daha sonra A.B.D Boston Maussachusset Hastanesi'nde bulundu. İzmir'e dönerek Ege Üniversitesi'nde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı'nı kurarak,Türkiye'deki en başarılı plastik cerrahi kliniklerinden biri haline getirdi ve pek çok plastik cerrahi uzmanı yetiştirdi.

Plastik ve estetik cerrahi konularında pek çok ilmi neşriyat yapmış ve enternasyonal kongrelerde tebliğler vermiştir. Ayrıca Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kitabının Editör ve Otörlüğünü yapmıştır.

Suction Lipectomiyi Türkiye'de ilk uygulayanlardan birisidir. Ayrıca Lazer ile yağların alınması konusunda Almanya'da MBB Laboratuvarlarında araştırmalar yapmış ve dünyada ilk kez "Lazer Lipoliz" tekniğini ortaya koymuştur.

1997 yılında Türk Plastik Cerrahi Derneğince Düzenlenen Suction Lipectomi sempozyumu ile 1988' de New Horizon in Plastik Surgery Sempozyumu başkanlıklarını ve 1988' de Ulusal Plastik Cerrahi Kongresi Başkanlığı' nı yaptı. Bu arada birçok ulusal kongre ve sempozyumun başkanlık görevlerini üstlendi. Ayrıca, Türk Plastik ve Estetik Cerrahi Derneği XI. Dönem Başkanı olup, Avrupa Plastik Estetik Cerrahi Konseyi Türkiye Delegesi ve "Faculty member" öğretici üyesidir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com