Ege Ambulans
Prostat Büyümesine Ameliyatsız, İlaçsız Çözüm…16/02/2018

 İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nde iyi huylu prostat büyümesi (BPH) için ameliyat edilemeyecek kadar yaşı ileri ve ek hastalıkları olan ve sondalı yaşamak zorunda kalan hastalara yeni çözüm Üroloji Kliniği Öğretim Üyeleri’nden geldi. Prostata “Radyofrekans Ablasyon Yöntemi” ile küçültme uygulanmaya başlandı. 

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Nurettin Ünal'a bu yeni tedavi seçeneğini hastanelerinde uygulamaya yardımcı olduğu için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Üroloji Kliniği’nden Doç. Dr. Yiğit Akın; sondalı hayatına devam etmekte olan, ek hastalıkları için ameliyat olamayan ve ilaç tedavisinden fayda görmeyen 80 yaş ve daha ileri yaştaki iyi huylu prostat büyümesi (BPH) hastaları için bu yöntemin uygun olacağını, güvenli bir şekilde ayaktan gelen hastalara günübirlik yatış ile uygulandığını bildirdi. Literatürde başarılı tedavi sonuçları olduğundan söz eden Akın “Kliniğimizde başta Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Yüksel Yılmaz, Yard. Doç. Dr. Osman Köse ve Yard. Doç. Dr. Serkan Özcan ile bahsi geçen hastalarımıza bu tedavi şeklini uygulamaktayız. Yakın zamanda gerekli eğitimlerin tamamlanması ve ameliyatta kullanılacak malzeme teminin artması ile kliniğimizde ki tüm hekimler bu yöntemi uygulayabileceklerdir.” dedi.

İyi huylu prostat büyümesi (BPH)'da uygulanan Radyofrekans Ablasyon tedavisi tamamı ile SGK tarafından İKÇÜ Atatürk EAH gibi 3. Basamak tüm hastanelerde uygulanabiliyor ve ödeme kapsamındadır.     

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com