Ege Ambulans
Protezli ve Protezsiz Meme Dikleştirme Ameliyatları08/07/2024

Protezli ve Protezsiz Meme Dikleştirme Ameliyatları

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Derviş protezli ve protezsiz olarak yapılabilen meme dikleştirme ameliyatları hakkında bilgiler verdi.

Memenin Hacmi Önemli

Meme dikleştirme ameliyatlarının hastanın durumuna göre protezli ya da protezsiz olarak yapılabildiğini söyleyen Op. Dr. Alper Derviş, “ Eğer mememizi elimizle yukarıya kaldırdığımız zaman avucumuzu dolduruyorsa yeterli ve tatmin edici bir boyut hissediyorsak protezsiz meme dikleştirme yapılabilir. Ancak memenizde sarkan kısmı en yukarı kaldırğınızda elinizi doldurmuyor ve yeterli hacim vermiyorsa bu gibi durumlarda protezli meme dikleştirme ameliyatı tercih edilmektedir” dedi.

Protezli Meme Dikleştirme

Protezli meme dikleştirme ameliyatlarının yaklaşık 4-5 saat süren, memenin en kompleks ameliyatlarından biri olduğunu söyleyen Op. Dr. Alper Derviş, “ Ameliyattan sonra diğer meme ameliyatlarında olduğu gibi direnler kullanılmaktadır. Hasta bir gece hastanede kalır ve ertesi gün taburcu olur. Meme dikleştirme ameliyatı izli bir ameliyattır. Meme başından ters T şeklinde bir iz olmaktadır. Ancak bu bikini, kıyafet ve çamaşır üzerinden görünmeyecek şekildedir” dedi.

Dekolte Bölgesinde Dolgunluk

Protezli meme dikleştirme ameliyatının memenin üst taraflarında yani dekolte veren bölgede dolgunluk sağladığını söyleyen Op. Dr. Alper Derviş, “  Ameliyat sonrası minimal asimetriler olabilmektedir. Bizim her zaman dediğimiz gibi simetrik tek kişi Afrodit’tir. Oluşacak bu mini asimetriler dışarıdan fark edilmeyecek düzeydedir” şeklinde konuştu.

Ameliyat Sonrası Dikkat

Ameliyat sonrası dikkat edilecek noktalar hakkında bilgiler veren Op. Dr. Alper Derviş, “ Hastalarımızın ameliyattan sonra en az 6 hafta ağır kaldırma sporu ile kolu doksan dereceden fazla yukarı kaldırılmasına neden olacak ve göğüs kaslarını zorlayacak hareketlerden uzak durmasını istiyoruz. 6 hafta korse kullanımı önemli. İlk iki hafta pansumanlar düzenli yapılmalı, verilen ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. Gündelik hayatı çok etkileyecek bir ameliyat değil. Hastalar ameliyattan sonra araba kullanabilir, uyarılara dikkat ederek ofis ve ev işlerini yapabilir.

Her Mevsim Yapılabilir

Protezli meme dikleştirme ameliyatının hangi yaşlarda yapılması gerektiği ile ilgili çok soru aldıklarını belirten Op. Dr. Alper Derviş, “ Biz hastaların gebelik ile ilgili planlarını bitirdikten sonra ameliyat olmalarını öneriyoruz. Çünkü gebelikte kilo alıp verme ve emzirme meme şeklini değiştirebilir. Mevsim anlamında ise herhangi bir engel bulunmamaktadır. Kendisine bakım yapabileceği herhangi bir zamanda yapılabilir” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com