Ege Ambulans
Relex Smile ile Gözlüklere Veda Edebilirsiniz28/08/2017

Opr. Kadir Kulak uygun hastalarda Relex Smile ile bugün için miyopta 10, astigmatta 5 numaraya kadar göz kusurlarının tedavisinde yüz güldüren sonuçlar elde edildiğini ve gözlükte kurtulabildiklerini söyledi.

Hekim ve Hasta İçin Konforlu

Özel Aydın Göz Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Kadir Kulak Relex Smile tedavisinin 18 yaşını bitirmiş, gözlük veya lens kullanmak istemeyenler,  son iki yılda 0,50 ve üzerinde gözlük numaralarında artış olmayan, şeker yada romatizmal hastalıklar gibi sistemik rahatsızlığı ve başka bir göz hastalığı ( Glokom, Keratakonus) olmayan ve yapılan detaylı muayenelerde göz yapısı uygun lazer işlemi için uygun olan hastalara uygulanabildiğini söyledi.

Relex Smile avantajları

Relex Smile tedavisinin hem hasta hem hekim için konforlu bir tedavi şekli olduğunu kaydeden Opr. Dr. Kulak, Relex Smile’nin ince kornealarda da lazer operasyona imkan sunduğunu belirterek “ bu yöntem kornea biyomekaniğini daha iyi korur. Flepsiz ve tek adımda operasyon kolaylığı sunar. Kuru gözlü hastalarda da uygulanabilir. Yüksek numara miyopların tedavisinde diğer yöntemlere göre daha başarılıdır. SMILE yöntemi, hastanın korneasının mekanik gücünün korunmasında diğer yöntemlere göre önemli bir avantaj sağlar. Özellikle sporcular, itfaiye çalışanları, polis ve asker gibi mekanik travmalara maruz kalma olasılığı yüksek olan kişilerde bu yöntem daha avantajlıdır. Spor yapan kişilerde önemli bir avantaj da kişinin çok kısa sürede tekrar spora dönebilmesidir.” diye konuştu.

Operasyon Öncesi Ve Sonrası Bunlara Dikkat

Yapılacak muayeneler sonucunda korna yapısı ameliyata uygun bulunan hastalara yöntemi önerdiklerini kaydeden Opr. Dr. Kadir Kulak, “ Operasyondan önce hastamız eğer bir bayansa işlem günü makyaj yapmamalıdır. Hasta kontakt lens kullanıyorsa operasyon kararı verdikten operasyon gününe kadar lens takmaya ara vermelidir. Operasyonun ertesi günü göze sabun şampuan kaçırmadan banyo yapabilir, yüzünü yıkayabilir. Hasta 3 hafta süre ile havuz ve denize girmemeli, 2 hafta süre ile göz makyajı yapmamalı, gözleri ovuşturarak kaşımaktan kaçınmalıdır.” İfadelerinde bulundu. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com