Ege Ambulans
Rinoplasti Ameliyatlarında Cilt Yapısı Da Önemi07/03/2022

Rinoplasti ameliyatlarının sonucunu etkileyen çok fazla sayıda etkenin olduğunu belirten Op. Dr. Yunus Gürkan Aladağ, “ Bunları kabaca, burun yapısı ve mevcut deformitenin durumu, yaş, sigara ve alkol tüketimi, mevcut kronik hastalıklar, kişinin ameliyat sonrası kişisel bakımı ve kurallara uyması ve tabi ki de kişinin burun iskeletini çevreleyen cilt yapısı olarak sayabiliriz. Ancak burun ameliyatından sonra hastanın alacağı sonucu etkilemesi bakımından en önemli faktör hastanın öz sermayesi olan cildidir” dedi.  

Cilt yapısı hakkında bilgiler veren Op. Dr. Yunus Gürkan Aladağ, “ Cilt yapısından bahsederken aslında cildin kalınlığı, yağlılık derecesi, esnek ve elastik yapısı yani ameliyat sonrası oluşturulmuş olan yeni burnun iskelet ve çatısını örterek ona adapte olabilme yeteneğinden bahsetmekteyiz. Cildin kalınlığını;  kabaca ince, orta ve kalın olarak ayırabiliriz” dedi. Her cilt yapısının da kendine göre avantaj ve dezavantajları olduğunu kaydeden Op. Dr. Aladağ şu bilgiler verdi:

İnce Kalınlıkta Cilt

Orta Kalınlıkta Cilt

Her cerrahın gönlünde yatan ve hastalarının sahip olmasını istediği bir cilt türüdür. Bu anlamda eleştirilecek bir yönü yoktur.

Kalın Cilt

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com