Ege Ambulans
Rinoplasti ile ideal buruna kavuşabilirsiniz30/11/2019

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sucubaşı Rinoplasti’nin burnun dış görünümünün düzeltilmesi amacıyla günümüzde sıklıkla yapılan bir estetik operasyon olduğunu söyledi. Rinopilasti’nin burun şekillendirme ya da burun düzeltme olarak düşünülebileceğini belirten Opr. Dr. Sucubaşı, “ bu ameliyat yapılırken burnun ana fonksiyonları kaybedilmemeli, estetik olduğu dışarıdan bakıldığında anlaşılmamalıdır” dedi.

İki Farklı Yöntem

Opr. Dr. Mehmet Sucubaşı, “Rinoplasti açık ve kapalı teknik olarak iki teknik ile yapılabilir. Kapalı teknikte burun dışında hiçbir kesi olmadan tüm kesiler burun içerisinden yapılır. Dışarıdan görülen herhangi bir cilt kesi izi yoktur. Açık teknik ise burun delikleri arasındaki kolumella dediğimiz bölgeden yapılan ters V harfine benzer cilt kesisi ile yapılmaktadır. Açık teknik, burun ucu ile ilgili problemi olan ve eğri burunlu hastalarda çok avantaj sağlayan bir yöntemdir” dedi.

Ameliyat Öncesi Süreç Nasıl Gelişir?

Burun estetiği öncesinde hastaların ön muayenesinin yapıldığını belirten Op. Dr. Mehmet Sucubaşı, “ Burun yapısı ve  burun içerisinde nefes almayı engelleyecek bir problemi varsa onlar değerlendirilir. Ameliyat planı burunun yapısına  göre yapılır. Burunun 7 farklı açıdan fotoğrafları çekilir. Burun üzerinde hastalarımıza burunda oluşacak şekil değişikliği similasyonda gösterilir. Buna göre hastamızla birlikte değerlendirilerek yapılacak ameliyatın şekli planlanır. Burun estetiği ameliyatı yaklaşık iki saat kadar sürmektedir. Genel anestezi altında yapılan bir ameliyattır. Ameliyattan sonra genelde aynı gün hastalarımız taburcu olabilmektedir. Burun üzerinde bir hafta kalacak bir bandaj konur. Bandaj bir hafta sonra çıkartılır. Bir hafta sonra günlük hayata dönebilirsiniz. Burun içerisine tampon koymuyoruz, bunun yerine Silikon dediğimiz ortası delikli, hastalarımızın nefes alabileceği, tamponları tercih ediyoruz. Bunları da genelde üç-dört gün sonra alıyoruz” dedi.

 Ameliyat Sonrasındaki Süreç

Ameliyattan ortalama bir hafta sonra hastaların günlük hayatına dönebildiğini belirten Op. Dr. Sucubaşı, “ Altı hafta kadar güneş gözlüğü kullanmamayı tavsiye ediyoruz. Sıcak dönemlerde ameliyat olanlara yüksek faktörlü güneş kremi kullanmayı öneriyoruz. Burunun son şeklini alması 6 ay ila bir yıl sürmektedir ve burun yapısına göre değişmektedir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com