Ege Ambulans
Rinoplastide Amaç Doğal ve Nefes Alan Burun28/03/2022

Burun estetiği ameliyatının burnun daha güzel ve estetik görünmesi amacıyla yapılan ve yüz güldürücü olan kozmetik cerrahi girişimlerden biri olduğunu belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, “Rinoplasti ameliyatı sırasında, estetik görünümü iyileştirmenin yanında, burnun solunum ve koku alma gibi çok önemli fonksiyonlarının korunması hatta iyileştirilmesi de amaçlanmalıdır” dedi.

Estetik burun ameliyatlarında başarının, hasta mutluluğu ile ölçüldüğünü belirten Doç. Dr. Başoğlu, “ Bu nedenle amacımız, ameliyat sonunda burnun arzu edilen görünümde olması ve hastanın rahat nefes alabilmesidir. Burun estetiği ameliyatlarından estetik ve fonksiyonel sonuçlar alınabilmesi için ameliyatı yapacak doktorun burun cerrahisi alanında tecrübeli olması ve bu konudaki güncel bilgileri, cerrahi teknikleri ve teknolojileri takip edip uygulayabiliyor olması gerekir. Ayrıca burun fonksiyonunu bozmadan hastanın beklentilerini karşılayacak müdahaleleri planlamak için hastayla detaylı bir ön görüşme yapılmalıdır” diye konuştu.

Cerrahi Yaklaşımlar ve Teknikler

Çoğunlukla genel anestezi altında yapılması tercih edilen estetik burun ameliyatlarının, yapılacak müdahalenin içeriğine ve kullanılacak tekniğe bağlı olarak 1,5-2,5 saat arasında sürdüğünü kaydeden Doç. Dr. Başoğlu, “ Burun estetiği ameliyatlarında “Açık Rinoplasti” ve “Kapalı Rinoplasti” olarak adlandırılan iki temel yaklaşım vardır. Kapalı Rinoplasti tekniğiyle yapılan estetik burun ameliyatı, burun delikleri içerisinden yapılan kesilerle gerçekleştirilir. Bu yaklaşım, uygun hastalarda ameliyatın daha kısa sürede yapılabilmesine olanak sağlar. Aynı zamanda, burun ucundaki cilt tam olarak kaldırılmadığı için daha az miktarda ödem oluşması sebebi ile iyileşme daha hızlı gerçekleşir. Açık Rinoplasti yaklaşımında, iki burun deliği arasındaki cilt bölmesinin orta kısmından yatay bir kesi yapılır ve burun derisi bu yolla kaldırılarak burun ucunu ve burun sırtını oluşturan bütün kıkırdak ve kemik yapılara direkt görüş altında müdahale edilir. Hastalarımızın genellikle endişe ettiği burun uç kısmında yapılan kesi, doğru teknikle ve uygun dikiş materyalleri kullanılarak kapatıldığında fark edilmeyecek şekilde tamamen iyileşir” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com