Ege Ambulans
Rinoplastide püf noktaları29/08/2022

KBB Uzmanı Op. Dr. Erdal Gül gerek estetik kaygılar, gerekse burnun asli görevi olan nefes alıp vermede yaşanan problemlerden dolayı rinoplasti ameliyatının sık yapılan estetik operasyonlardan biri olduğunu belirterek rinoplastide dikkat edilmesi gereken püf noktaları hakkında bilgiler verdi.

Ana Fonksiyonları Unutulmamalı

Burnun yüzün tam ortasında ve bakıldığında ilk dikkat çeken organ olduğunu belirten Op. Dr. Erdal Gül, “ Ancak ameliyatına karar verdiğinizde sadece görüntüsü ile ilgilenmek doğru değil. Nefes alma, koku alma, havayı nemlendirme, toz ve benzeri zararlı şeyleri tutma, filtre etme, ısıtma ve soğutma gibi hayati öneme sahip fonksiyonlarını da düşünerek doğru doktor seçimini yapmanız gerekmektedir” dedi.

Doktorunuzun Tavsiyelerine Uyun

Ameliyat öncesi ve sonrası doktorunuzun vereceği tavsiyelere uyulması gerektiğini kaydeden Op. Dr. Erdal Gül, “ Alacağınız bazı önlemler ve uygulamalarla,  oluşacak şişlik ve morluklar minimum seviyede kalabilir. Operasyonun açık mı yoksa kapalı mı olacağı kararını bırakın doktorunuz versin.  İki yöntem arasında anlamlı fark yok. Cerrahınız gereksinime ve alışkın olduğu yönteme göre en iyisini seçecektir. Ameliyat sonrası ağrı korkacağınız en son şey olsun.  Artık uygulanan teknikler, kullanılan malzeme, ilaç ve anestezi uyumu ağrıyı minimal düzeyde tutmaktadır. Burada en önemli faktörlerden biri de doktorunuzun tecrübesidir. Aynı şekilde ameliyattan sonra konulan tampon da sizi endişelendirecek en son şey olsun. Silikon tamponlar hem burnunuzdayken nefes alıp vermenizi sağlıyor, hem de dokusu ve yapısı gereği alınırken hiçbir ağrıya yol açmıyor” dedi.

Başka Şehre Gitmeyin

Hastalara bir öneride bulunan Dr. Erdal Gül “ Rinoplasti ameliyatını olmak için İstanbul’a ya da başka bir şehre ya da yurt dışına gitmenize gerek yok. İzmir’imizde bu ameliyatı fevkalade başarı ile yapan onlarca doktorumuz var” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com