Ege Ambulans
Romanya’dan Behçet Uz Hastanesi’ne Uzanan Yardım Eli10/05/2019

Romanya’dan Behçet Uz Hastanesi’ne Uzanan Yardım Eli

9 Mayıs Avrupa Günü’ne Özel olarak Romanya İzmir Başkonsolosluğu, Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı ve  SBÜ İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile düzenlenen İzmir’den Romanya ile Avrupa Birliğine adlı Resital İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

SBÜ İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar yararına düzenlenen Resital’e Romanya İzmir Başkonsolos’u Mioara Stefan, Ak Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, tıp dünyasından çok sayıda tanıdık isim ve davetliler katıldı.

Gecenin Açılış konuşmasını yapan SBÜ İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik, “ Hastanemiz yararına böyle bir gece düzenleyen Romanya Başkonsolosluğuna çok teşekkür ederim. Romanya’nın Avrupa Birliği Konseyi dönem başkanlığını üstlendiği ve aynı zamanda Avrupa Birliği’ne katılım süreci konusunda Türkiye’yi desteklediği bu önemli döneme denk gelen Avrupa Günü’nde olması da ayrıca önem arz etmektedir. Romanya’dan bizim için şehrimize gelen değerli sanatçılarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bu geceyi destekleyen Başta İzmir Vali’miz Erol Ayyıldız’a, Romanya Büyükelçimize, Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Stefan’a, Ak Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle’ye, Hamza Dağ’a, Eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan’a, Ege Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve diğer eğitim araştırma hastanesi ile devlet hastanesi’nden projeyi destekleyen tüm katılımcılara, öğretim üyelerine ve sanatseverlere çok teşekkür ederiz. ” dedi.

Romanya İzmir Başkonsolos’u Mioara Stefan, “SBÜ İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yatan çocuk servisinin iyileştirilmesine yönelik düzenlediğimiz geceye katılarak destek olan herkese çok teşekkür ederim. Bu konser için Bükreş’ten 3 sanatçımız şehrimize geldi. Sanatçılarımız ayrıca Anneler gününe özel olarak ta bir parça seslendirdiler. Şimdiden tüm annelerin anneler günü kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Bükreş operasının solisti Luciano Pavarotti özel ödülüne sahip dünyaca ünlü bir tenör Alin Stoica ve Soprano Madalina Radu, piyanist Alexandru Burca eşliğinde birbirinden güzel eserleri çocuklar için seslendirdi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com