Ege Ambulans
Saç EKimi Hakkında Merak Edilenler15/01/2019

Anadolu Cerrahi Saç Dermatoloji uzmanı Uzm. Dr. Salih Çetiner Saç Ekimi yöntemleri, saç sağlığı uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

Bir insanın sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100Bin adet saç bulunur. Erişkinlerde yıkanma ve taramaya bağlı olarak günlük 100-150 adet saç dökülmesi normal kabul edilir. Saç dökülmesi besinsel, hormonal faktörler, kimyasal maddelere maruz kalmak, genetik yatkınlık, sistemik hastalıklar ve kıl gelişimi bozuklukları, ilaçlar, psikolojik stres ve saçlı deri hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.

Saç ekimi aşamasına gelinene kadar bu konu tıbbi yönü ile değerlendirilmeli, saç dökülmesinin ana nedeni tespit edilmelidir, buda çok ciddi bir uzmanlık alanıdır. Bizim merkezimizde benim dermatoloji uzmanı olmam, ve yine birlikte çalıştığımız plastik cerrahı arkadaşımın yer alması bu konularda elimizi çok güçlendiriyor.. Örneğin bizim ekim yapmadan sadece PRP ile çok ciddi anlamda saçlarını geri kazanan hastalarımız oldu.  PRP demişken bu konuya da değinelim, PRP kişiden alınan 10cc kendi kanını özel bir işlemden geçirdikten sonra mikro iğneler ile saçta hedeflediğimiz bölgelere enjekte ediyoruz Trombositten zengin plazma PRP dediğimiz bu kısım bölgenin hücrelerini aktive eden büyüme faktörü salgısı ile kök hücre göçü oluşturur. Yeni gelen hücreler, kollajen sentezini arttırarak saç köklerinin beslenmesini ve güçlenmesini sağlar. Bazı hastalarımıza PRP ve Saç Mezoterapisini birlikte uyguladığımız kombin tedavi yöntemleri de bulunuyor. Mezoterapide ise saçın sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için gerekli olan vitamin, antioksidan, mineralve dolaşım düzenleyicileri içeren özel bir ilacı saçlı deriye mikro iğneler ile enjekte ettiğimiz bir uygulama.

Saç ekimi kararı verildiğinde ise, dikkat edilmesi gerek hususlar çok önemli. Özellikle sürecin her aşamasında uzman doktor kontrolü gerekli, saç ekimi kadar, ekim sonrası takipte çok önemli. Kesinlikle ve kesinlikle hastane ortamında yapılması gerektiğine inanıyorum, İşlem sonrası PRP ile desteklenmesi gerekir.

Sıkça Sorulan Sorular :

Saç Ekimi işlemi kaç saat sürer ?

Saç köküne ve yapılacak işleme göre değişir 6-8 saat sürer.

Saç ekimi esnasında ağrı - acı olur mu?

Lokal anestezi ile yapılan bir işlem, hasta sadece ilk anestezi uygulanırken hisseder, işlem esnasında hiçbir şey hissetmez.

Ekim yapılan saçlar ne zaman çıkar ?

Ortalama 3 ay sonra ile saçlar çıkmaya başlar, 6. ayda ekilen saçların %75'i çıkmış olması beklenir, 1. yılda ise tamamının çıkmasını bekleriz

Ekimden sonra şapka takılabilir mi?

Mecbur kalınmadıkça 15 gün şapka önermiyorum.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com