Ege Ambulans
Saç Ekimi Öncesi Analiz Ve Doğru Planlama Başarıyı artırır07/06/2021

Özel Demiderm Polikliniği Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör saç ekimi öncesi yapılan analiz ve doğru planlamamın başarıyı artırdığını söyledi.

Saç ekimi öncesi mevcut öncelikle saçların özelliklerine ve sıklığına bakıldığını belirten Yasemin Gülgör ‘ Daha sonra saç derisi muayenesi yapılır. Saç derisinin gerginliği ekim sırasında kullanılacak önemli bir kriterdir’ dedi. Gülgör ‘ Analiz ve muayene sonuçlarına göre uzmanınız saç ekimine uygun olup olmadığınızı söyler. Ensenin yeterliliği önemli kriterdir.Sık kullanılan yöntemlerin uygun olmaması halinde, destek tedavilere yönlendirilir. Saçınızın ve ekilecek alandaki derinin yapısına göre kullanılacak yöntemler ve ekim aşamaları hakkında detaylı bir görüşme yapılır’ dedi

Doğru Analiz Yapılmalı

Saç ekimi öncesi sağlıklı bir analiz ve muayene çok önemine değinen Gülgör ‘ Saç yapınızın analizi, mevcut saçlı bölgelerin incelenmesi, saçların sıklığı ve sağlığı, ekim aşamaları hakkında bir uzmanla görüşmeniz ve size uygun yöntemleri belirlemeniz tavsiye edilir.Donör bölgeler incelendiğinde açık alanı kapatacak kökler hastanın beklentisinin çok altında kalıyorsa destek tedavi önerilmelidir. Saç ekimi doğru planlandığında mevcut olan saç kökler ininde zarar görmemesi sağlanmış olacaktır.

Gelişigüzel  ve planlama yapılmadan yapılan saç ekimlerinde başarı beklenilemez.Yüz hatlarına uygun belirlenen ön çizgi ve sonraki yıllarında hesaplanmasıyla başarı kaçınılmaz olmaktadır.Unutmayalım ki sağlıklı bir analiz ve yönlendirmelerle saç ekimi raporlanmalarla ve cerrahiye yönlendirilmelidir.Hasta her ayrıntıda kesinlikle bilgi sahibi olmalıdır’ dedi.

Zarar Verilmemeli

Saç ekiminde önemli hususlardan birinin ise saç köklerini alırken zarar vermeden alabilmek olduğunu belirten Gülgör, şöyle devam etti:  "Fue yönteminde verici alandaki saç yoğunluğu ne kadar fazla ise o kadar çok greft alınabilmektedir. Saç ekiminde ekim yapılacak merkez ve doktorda önemli bir etmendir. Saç ekimi operasyonunu yapacak doktorun ve ekibin saç köklerine zarar vermeden uygulamayı yapması çok önemlidir; ayrıca saç ekiminde alınan greftlerin belli açılarda ve doğru şekilde ekilmesi sonucu etkilemektedir.

 Saç Ekimi Cerrahi İşlemdir

 Saç ekiminin alanında uzman, ehil ellerde, tecrübeli ekip ve doktorla doğru bir şekilde uygulandığı takdirde bir seansta istenilen greft miktarına 6-9 saat aralığında ulaşılabildiğini belirten Yasemin Gülgör, “ Bunda da ekim işlemini yapacak olan doktorun deneyimi, yeteneği ve el becerisi çok önemlidir. Saç ekimi cerrahi bir işlemdir. Mutlaka ameliyathane ortamında, doktor gözetiminde, steril koşullarda, tecrübeli bir ekiple yapılmalıdır. Saç ekimi yaklaşık 8-10 saat kadar süren bir işlem olduğu için hastanın da bu süre boyunca rahat etmesi gereken ortam hazırlanmalıdır. Günümüzde merdiven altı yerlerde saç ekimi yapan yerler var. Bu tür yapılan müdahaleler olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden hastalar saç ekimi yaptırmadan önce sağlık kuruluşunun referanslarını, ekibini, ve ameliyathanelerinin olup olmadığını iyi araştırmalıdırlar” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com