Ege Ambulans
Saç Ekimi ve Destek Tedavilerle Saçlarınıza Yeniden Kavuşabilirsiniz31/05/2022

Dr. Hair Este Clinic uzmanlarından Yakup Kaya saç dökülmesinin kişinin sosyal hayatını etkileyen önemli sorunlardan bir tanesi olduğunu belirtti. Sağlıklı saçların sosyal açıdan önemli olup kişinin özgüvenini ve iyi hissetmesi noktasında büyük rol oynadığına dikkat çeken Yakup Kaya, saç dökülmesi tedavisi hakkında dikkate alınması gereken bilgiler verdi.

Gençlerde de Görülebiliyor

Saç kaybı çoğunlukla erkeklerle bağdaştırılırsa da günümüzde kadınları hatta gençleri de etkileyen bir problem olduğunu belirten Yakup Kaya, “Saç dökülmesinin sebebi ve tedavi yöntemi kişiden kişiye göre farklılık gösterse de tanı sürecinde izlenilen yollar değişmemektedir. Saç dökülmesi önlenebilir ve tedavi edilebilir bir durumdur. Uygun bir beslenme düzeni, gerekli vitamin ve mineral takviyeleri ile vücudun ihtiyacı olan besine geri kavuşması saç sağlığı tedavilerine katkı sağlamaktadır. Saç tipine uygun şampuan ve besleyici serumların kullanılması da tedavinin desteklenmesinde büyük rol oynar” dedi.

Destek Tedaviler

Saç dökülmelerinde direkt olarak saçlı deriye enjeksiyon yöntemi ile uygulanan PRP, mezoterapi gibi tedaviler de olduğunu söyleyen Yakup Kaya, “ Vitamin, mineral ve saç kökünü besleyen tedaviler saçların dökülmesini engellemektedir. Saç mezoterapisi denilen tedavi yöntemi ile hem saç dökülmesi engellenir hem de saç kökleri beslenmektedir. PRP ise plazma denilen kişinin kendi kan hücrelerinden elde edilen özel serumun saçlı deriye enjeksiyon yöntemi ile verilmesi işlemidir. Özellikle genetik saç dökülmelerinde oldukça etkili bir tedavi yöntemidir” dedi.

İşlem Öncesi Muayene Önemli

Saç dökülmesinin altında yatan temel sorunların da araştırılması gerektiğine dikkat çeken Yakup Kaya, Merkezimizde hastanın sağlık geçmişi, kan değerleri, muayene ve saç analizi ile elde edilen tüm bilgilerle dökülmenin tipi ve saç kalitesi tespit edildikten sonra kişiye özel bir tedavi planı ile hangi yöntemin daha uygun olduğuna uzman ekibimiz ve doktorlarımızla birlikte karar vermekteyiz. Detaylı bilgi almak isteyen ve ücretsiz saç analizi yaptırmak isteyen tüm danışanlarımız bize web sitemiz veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden rahatlıkla ulaşarak ücretsiz danışmanlık alabilir” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com