Ege Ambulans
Sağlık Turizminde Potansiyel İl Sayımız Artıyor29/11/2021

2020 Yılında kurulan SATUGEM (Sağlık turizmi Geliştirme Merkezi) Kurucusu ve Genel Koordinatörü Cemaleddin Saraç “ Sağlık Turizminde son 10 yıldır aktif şehirlerimiz olan İstanbul, Antalya ve İzmir'in yanı sıra pek çok ilimize yurtdışından gelen hasta sayılarında artış gözlemliyoruz” dedi.

İlk Tercih İstanbul, Antalya ve İzmir

Cemaleddin Saraç “ Başta Obezite Cerrahisi, Estetik Cerrahi Uygulamaları ve Saç Ekiminde İstanbul başta olmak üzere Antalya ve İzmir yurtdışından sağlık hizmetleri almak için gelen kişilerin en çok geldiği şehirler. Özellikle İstanbul Havalimanının kapasitesini artırması ile birlikte İstanbul'un 2022 yılında da sağlık turizmi hizmet yoğunluğunu koruyacağını öngörüyoruz” dedi.

İç Anadolu'da “Ankara, Sivas ve Kayseri”

“Ülkemizin başkenti Ankara'ya yurtdışından direkt uçuşların sayısının artması ile Ankara  Sağlık Turizminde her geçen gün potansiyelini artırmakta” diyen Saraç, “ Sivas ve Kayseri özellikle Almanya'dan gelen gurbetçilerimizin sağlık hizmetlerini tercih ettikleri iller arasında ön sırada olmaları sebebiyle Sağlık Turizminde fark yaratıyorlar” diye konuştu.

Organ Naklinde “Malatya”

“Endikasyon odaklı bazı illerimizde yurtdışından gelen hastalar açısından fark yaratıyor” diyen Cemaleddin Saraç, “ Malatya bu anlamda önemli bir ilimiz. Özellikle Organ nakli konusunda kayısıdan sonra yerel halkın övünerek anlattığı konu “ Organ nakli cerrahisi ve doktorları”” ifadelerinde bulundu.

Karadeniz Bölgesinde Samsun

Son dönemde açılan hastaneler ve tıp merkezleri ile Karadeniz Bölgesinde Samsun’un, Estetik Cerrahi Alanında fark yaratmaya başladığını kaydeden Cemaleddin Saraç, “ Avrupa'dan direkt uçuşların artması ile Samsun'da Sağlık Turizmi hizmet çeşitliliğinin artmasını öngörüyoruz” dedi.

İstanbul'dan sonra Saç Ekiminde Doğu Bölgesi

Özellikle Jeopolitik konum açısından İran, Irak ve Azerbaycan'a yakınlığı sebebi ile Van, Diyarbakır, Gaziantep ve Ağrı illerinin saç ekiminde yoğun talebin oluştuğu iller arasında yer aldığını söyleyen Saraç, “ Saç ekiminin yanı sıra yakın ülkelerden farklı endikasyon ve ihtisas alanlarında Gaziantep bölgenin Sağlık Turizmi alanında öncü ili” diye konuştu.

Ege Bölgesinde Aydın ve Denizli

Özellikle Kuşadası ve Didim'e gelen yabancı turist sayısının her geçen gün artması sebebi ile Aydın’ın potansiyelini her geçen sağlık turizminde artırdığını kaydeden Cemaleddin Saraç, “ Özellikle Sağlık Kurumlarının sayısının artması ile Aydın, Sağlık Turizmi açısından İzmir gibi öncü iller arasına girebilir. Pamukkale ve Hierapolis gibi tarihi kentlerin olması sebebi ile Denizli'de potansyeli olan bir diğer il” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com