Ege Ambulans
Sağlık Turizminde Yenilikçi Yaklaşım: SATUGEM05/11/2021

2020 yılında kurulan Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi Türkiye'nin sağlık ve turizm hedefleri doğrultusunda sağlık turizmi alanında sağlık orgazasyonları ve sağlık kurumlarının kapasitelerinin  geliştirilmesi için çalışmalarına devam etmekte, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürütmektedir.

SATUGEM (Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi)  kurucusu Cemaleddin Saraç “ Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde, 30 kişilik uzman ekibiyle, 11 dilde tercüme desteğiyle 25 sağlık kuruluşu ve 40 doktor muayenehanesi ile birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz. Yurtdışındaki hastalar daha çok obezite cerrahisi, mide balonu, mide botoksu, ağız ve diş sağlığı, estetik ve plastik cerrahi ameliyatları, saç ekimi ve kanser cerrahisinde tercih etmektedirler” dedi.

2030 yılında Türkiye’nin sağlık turizminde hedefinin 100 milyar dolar olduğunu belirten Cemaleddin Saraç, “ SATUGEM Türkiye’nin sağlık turizmine katkı sunmak amacıyla kurulan, kurumlara danışmanlık, eğitim faaliyetleri ve kapasite artırmak çalışmaları yapan, yurtdışı hasta erişebilirliklerini artırmak için kurumlar içindeki organizasyonları daha iyileştirilmesini sağlayan bir organizasyon. Biz burada hasta bulmuyoruz. Kurumlar bize ulaşıyor. Onlarla hizmet anlaşması yapıyoruz ve işleyişlerini inceleyip iyileştirmelerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com