Ege Ambulans
“Sağlık Turizminin Dünyada Öncü Ülkesi Olabiliriz”06/01/2022

SATUGEM (Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi)  kurucusu Cemaleddin Saraç, hem sağlık alt yapısı, hem jeopolitik konumu hem de tarihi ve kültürel dokusuyla Türkiye’nin doğru adımların atılmasıylaTürkiye’nin sağlık turizminde dünyada öncü ülkesi olabileceğini söyledi.

SATUGEM’in şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde, 30 kişilik uzman ekibiyle, 11 dilde tercüme desteğiyle 25 sağlık kuruluşu ve 40 doktor muayenehanesi ile birlikte ortak çalışmalar yaptığını belirten Saraç, “ Yurtdışındaki hastalar daha çok obezite cerrahisi, mide balonu, mide botoksu, ağız ve diş sağlığı, estetik ve plastik cerrahi ameliyatları, saç ekimi ve kanser cerrahisinde tercih etmektedirler” dedi.

Hedef 100 Milyar Dolar

2030 yılında Türkiye’nin sağlık turizmi cirosunun 100 milyar dolara ulaşabileceğini belirten Cemaleddin Saraç, “ SATUGEM Türkiye’nin sağlık turizmine katkı sunmak amacıyla kurulan, kurumlara danışmanlık, eğitim faaliyetleri ve kapasite artırmak çalışmaları yapan, yurtdışı hasta erişebilirliklerini artırmak için kurumlar içindeki organizasyonları daha iyileştirilmesini sağlayan bir organizasyon. Biz burada hasta bulmuyoruz. Kurumlar bize ulaşıyor. Onlarla hizmet anlaşması yapıyoruz ve işleyişlerini inceleyip iyileştirmelerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Potansiyel İl Sayımız Artıyor

Sağlık Turizminde son 10 yıldır aktif şehirlerimiz olan İstanbul, Antalya ve İzmir'in yanı sıra pek çok ilimize yurtdışından gelen hasta sayılarında artış gözlemliyoruz” diyen Saraç, “ Obezite Cerrahisi, Estetik Cerrahi Uygulamaları ve Saç Ekiminde İstanbul başta olmak üzere Antalya ve İzmir yurtdışından sağlık hizmetleri almak için gelen kişilerin en çok geldiği şehirler.  Ülkemizin başkenti Ankara'ya yurtdışından direkt uçuşların sayısının artması ile Ankara  Sağlık Turizminde her geçen gün potansiyelini artırmakta. Endikasyon odaklı bazı illerimizde yurtdışından gelen hastalar açısından fark yaratıyor. Malatya bu anlamda önemli bir ilimiz.  Son dönemde açılan hastaneler ve tıp merkezleri ile Karadeniz Bölgesinde Samsun’un, Estetik Cerrahi Alanında fark yaratmaya başladı. Özellikle Jeopolitik konum açısından İran, Irak ve Azerbaycan'a yakınlığı sebebi ile Van, Diyarbakır, Gaziantep ve Ağrı illerinin saç ekiminde yoğun talep oluşturmaktadır. Sağlık Kurumlarının sayısının artması ile Aydın, Sağlık Turizmi açısından İzmir gibi öncü iller arasına girebilir. Pamukkale ve Hierapolis gibi tarihi kentlerin olması sebebi ile Denizli'de potansyeli olan bir diğer il” şeklinde konuştu.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com