Ege Ambulans
Sağlıktan Eğitime Çeyrek Asırlık Çınar: BASEK01/02/2023

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz 1988 yılında başladığı ticari hayatına 1998 yılında İzmir’in ilk özel hastanelerinden birisi olan Batı Anadolu Central Hospital ile devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin en büyük özel mesleki ve teknik eğitim kampüslerinden birini hayata geçirdiklerini belirten Op. Dr. Özer Gürbüz sağlıktan eğitime BASEK’in kuruluş ve büyüme hikayesini anlattı.

“1988 yılında babamı kaybettikten sonra ticari ilişkilerim başladı” diyen Op. Dr. Özer Gürbüz, “ 1990 yılında kadın doğum uzmanı olduktan sonra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görev yaptım. Daha sonra İzmir’e geri dönerek 1998 yılında İzmir’in ilk Özel Hastanalerinden birisi olan Batı Anadolu Central Hospital’i hayata geçirdik. Bu yıl 25’inci yılımıza giriyoruz. Daha sonra çeşitli sağlık yatırımlarımız devam etti. Central Medikal’i hayata geçirdik ve ardından görüntüleme merkezimizi kurduk” dedi. 

Eğitim Yatırımları

Eğitim sisteminde köklü bir değişiklik olmasının ardından rotayı eğitime çevirdiklerini kaydeden Op. Dr. Özer Gürbüz, “Mesleki ve teknik liselerin öneminin arttığı bir dönem de üniversite projemizin öncesinde eğitim zincirini tamamlamak için anaokulundan üniversiteye kadar olan kısmını geçen yıl itibariyle tam teşekküllü olarak tamamladık. Bu eğitim zincirinde ana ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi, bilim ve teknik liseleri dediğimiz liselerle 24 adet mesleki eğitim veren lisemiz mevcut. Mesleki eğitim alanında Türkiye’nin en büyük özel  kuruluşlarından birisiyiz. Amacımız Türkiye'nin geleceğine ara eleman yetiştirmek ve onların daha sonra üniversiteye giderek eğitimlerin tamamlanmasını sağlamak. Bu amaç doğrultusunda eğitime ve sağlığa yaptığımız yatırımlarımızla BASEK’in temellerini attık” diye konuştu.

Üniversite Geliyor

Batı Anadolu Üniversitesi’nde ise sona gelindiğini belirten Op. Dr. Gürbüz, “ Üniversitemizin de faaliyete geçmesinin ardından anaokulundan üniversiteye kesintisiz eğitimi tamamlamış olacağız. İnanıyorum ki yakın bir zamanda üniversitemizin açıldığı müjdesini halkımıza vereceğiz”  dedi.

Üreten Okullar Projesi

“Üreten okullar projesi Türkiye’nin geleceğine ve üretime yönelmek istiyoruz” diyen Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Başta biyomedikal malzeme üretimi olmak üzere, elektrikli otomobil, havacılık, savunma, sanayi, gıda, tarım, hayvancılık, elektrik, elektronik, bilişim gibi alanlarda eğitimli ara elemanları yetiştirmekle kalmıyor. Bu eğitilen gençlerin aynı okul içerisinde üretime yönelmesine yani bir büyük kampüsten çok daha büyük üretim tesislerinin doğduğu bir döneme geçmek için çalışıyoruz. Bu büyük bir proje. Yani bu aynı zamanda üreten okullar projesi Türkiye’nin geleceğine çok büyük katkı sağlayacak. Hem kendi yetiştirdiğimiz öğrencilerle Türkiye'nin dövize ihtiyacı özellikli olan bölümlerden üretim hatlarımızı oluşturacağız. Üretim kapasitemizi geliştirmek ve bu okulların hepsinin ayrı ayrı birer fabrika gibi çalıştığına şahit olacağız” dedi.

Sağlık Turizmine Hazırız

Sağlık turizmi açısından turizm hizmetinde verebilmek açısından Çeşme’de Çeşme Farm Oteli hayata geçirdiklerini belirten Op. Dr. Özer Gürbüz,” Burada hem sağlığı, hem turizmi bir arada götürmeye çalışıyoruz. Otelimizin sağlık turizmi açısından tüm alt yapısı hazır. Hastanemize sağlık turizmi ile gelen hastalarımızın konaklamalarını burada sağlıyoruz” şekline konuştu.

Sağlıklı Gıda

Eğitim, Sağlık ve Turizm’in ardından sağlıklı gıda üretimi yaptıklarını kaydeden Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Son 30 yılda dünyada obezitenin ve diyabetin en fazla arttığı ülkelerden birisi Türkiye. Bu da sağlıksız beslenmeden kaynaklanıyor. Özellikle mısır şekerinin çok yoğun kullanılması ve sağlıksız gıdalarında başta çocuklarımız olmak üzere toplum sağlığını etkilemesi bunun nedenlerinden birisi. Biz sağlıklı gıda olarak Gediz Minera adını verdiğimiz doğal maden sularını hayata geçirdik. Bu maden suları düşük sodyumlu olarak üretilmektedir. Ayrıca Fruga adı altında meyveli ve doğal maden suyundan üretilen ürünlerimizde mevcut.

Yaşlı Bakım Merkezi

Yakın gelecekte yaşlı bakım evleri kurmak için çalışmalara başladıklarını kaydeden Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Burada yaşlılarımıza hizmet edip onlara sağlıklı bir hayat sunmayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili paylaşımları çalışmalarımız netleştikten sonra kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

“Bir Gün Yollarımız Kesişecek”

“Bir insanın doğumundan ölümüne kadar her aşamada var olmak istiyoruz” diyen Op. Dr. Özer Gürbüz, “ BASEK olarak biz insanların doğumunda ve yaşarken sağlığında hastanemizde beraberiz. Büyüdüğünde eğitimiyle beraberiz. Sağlıklı gıda ve turizm ile hayatlarına dokunuyoruz. Bizim yaptığımız her işin başı sağlık. O yüzden biz diyoruz ki yolu sağlık olan herkesle BASEK’te bir gün elbet buluşacağız” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com