Ege Ambulans
Şansı Yüksek Olan Nesiller Yetiştirmek İstiyoruz 18/09/2017

Gaziemir Bebek Akademisi Kreş Ve Anaokulu Kurucusu Deniz Amiral, “ Bir insan dört açıdan tamamlanırsa insan olma, şahsiyet geliştirme noktasında mesafe alabilir. Bunlar duygusal, bedensel, toplumsal ve bilişsel yönlerdir. Amacımız yüksek bir özgüvenle içinde bulunduğu durumdan dik bir eğriyle çıkabilecek nesiller yetiştirmektir. Ki dört yapraklı bir yonca gibi şanslarının yüksek olduğuna inanan bir nesil yetiştirebilelim.”

2017 yılında okula başlayan 3 yaşında bir çocuk 2040 yılında meslek edinmiş, iş hayatına atılmış olacak. Projemizin büyüklüğü ve önemini göz önüne alarak hareket etmeliyiz.   0-8 yaş arası dönemde zihnin ve karakterin bir çok öğretiyi kayıt altına aldığını düşünürsek atacağımız adımlar netleşecek ve doğru olana yaklaşacaktır.

İç dinamiği yüksek olan bir birey karşılaştığı her durumun üstesinden gelecektir.

Özgüven insana güç verir, enerjisini artırır ve daha fazla çaba göstermeye özendirir. Başarı için ilham kaynağıdır. 

Gaziemir Bebek Akademisinde öncelikle sosyalleşme programlarıyla çocuğun güvenine yönelik hareket etmektedir. Bilinçli ebeveyn algısı kurum ve aile arasındaki sağlam köprü şüphesiz çocuğun gelişimi için çok önemlidir.

0-6 yaş arası veli toplantısı yapmıyoruz

Veli toplantısının amacı; çocuğun geleceğine dair duyulan kaygı sebebiyle gelişimini tek bir kişi ağzından duymaktır. 0-6 Yaş döneminde kaygı azaldıkça sağlıklı gelişim artmaktadır. Kaygılarınızın azalması ve çocuğumuzun ortalama değerlere yakınlığını gözlemlemek ve olumsuz bir durumda müdahale edebilmek adına gerçekleştirdiğimiz ‘’Gelişimsel Tarama Günleri’’ aracılığıyla çocuklarımız yılda bir kez uzman eşliğinde velilerin  onayı alınarak gelişimsel tarama testlerine tabii tutulmaktadır. Denver ,agte gibi klinik test hizmetlerini, kurumumuzda misafir ettiğimiz uzmanlarla gerçekleştiriyoruz. Raporlama sonuçlarını velilerimizle paylaşıyoruz.

Güven Önemli İhtiyaçtır

Okul öncesi kurumu seçerken amacımız fazla branşla çocuğu öğüten yerler olmamalıdır. Çocuğumuzun bakım ve eğitimi hayattaki önceliğimizdir. İlk önce teknik bilgilere hakim olmalıyız. 0-36 ay arasında çocuğumuzu kayıt ettirebileceğimiz kurum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olmak zorundadır. Çocuğunuzu okul kapısında ağlayarak , yüksek kaygıyla yalnız bırakmamalısınız. Kademeli ayrılık metoduyla ortamı ilgilenecek kişileri tanımasına fırsat vermelisiniz. İhtiyaç duyulan en önemli duygu güvendir.  Yüzümüzü gülümsetecek , güzleri hep gülümseyecek bir nesil yetiştirmek dileklerimizle.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com