Ege Ambulans
SATUGEM 2023 Sağlık Organizasyonu Hedeflerini Büyüttü01/02/2023

Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi (SATUGEM) kurucusu Cemaleddin Saraç SATUGEM’in 2023 sağlık organizasyonu hedeflerini büyüttüğünü belirterek her geçen gün büyüyen kapasitelerini de 2023 yılında arttıracaklarını söyledi.

SATUGEM’in şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa,Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde kapasite geliştirme çalışmaları yaptığını hatırlatan Cemaleddin Saraç, “ Hizmet ağımız her geçen gün genişliyor. Muğla, Konya ve Ankara’da faaliyetlerimize başladık. Hastanelerde yoğunluklu olarak genel cerrahi ve estetik cerrahi alanlarında çalışmalar yapılmaktadır. Bu anlamda hastanelerin ve sağlık merkezlerinin hem yurt içi hem yurt dışı kapasite geliştirme çalışmaları yürütüyoruz” diye konuştu.

Göz alanında İlgi Büyüyor

Sağlık turizmiyle ülkemize gelen hastaların genellikle, genel cerrahi, obezite cerrahisi, mide botoksu, saç ekimi ve estetik cerrahi gibi alanlarda ülkemizi tercih ettiğini kaydeden Cemaleddin Saraç, “ Son zamanlarda yurt dışı hastalar göz hastalıkları ve cerrahisi açısından da ülkemizi tercih etmeye başladı. Bu alanda  İstanbul, İzmir, Muğla, Konya ve Sivas şehirlerinde farklı hastaneler ve özel muayenehanelerdeki göz hastalıkları ve cerrahisi uzmanlarıyla yurt içi hasta organizasyonları ile sağlık turizmi ve turistin sağlığı için hekimlerin ve sağlık işletmelerinin kapasitelerini geliştirmeye başladık” diye konuştu.

Öngörülebilir Hedef 5 Milyar Dolar

“Türkiye’nin 2023 yıllık öngörülebilir hedefinin 5 milyar dolarlık pazar payına ulaşacağını öngörüyorum” diyen Cemaleddin Saraç, “ Başta İstanbul bu pazar payını çekiyor ama Antalya'da özellikle son bir yılda büyük önem kazandı. Özellikle 200 bin Rusya, Ukraynalı turistin de oraya yerleşik olarak katılması bu bölgede ilgi odağı oldu. Antalya’dan sonra ise İzmir ve Muğla’nın sağlık turizmi açısından potansiyeli artıyor”

Hizmet Ağımız Genişliyor

Hali hazırda Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Birleşik Krallık, Rusya, İspanya, Portekiz, İsveç, Karadağ, Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Bulgaristan ve Romanya’dan Türkiye’ye sağlık turizmi kapasitesini geliştirdiklerini hatırlatan Cemaleddin Saraç, “ SATUGEM her geçen gün hizmet ağını genişletiyor. SATUGEM olarak şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde, 40 kişilik uzman ekibiyle, 11 dilde tercüme desteğiyle 9 Hastane, 10 Tıp Merkezi ve 56 Uzman doktor muayenehanesi ile birlikte kapasite geliştirme çalışmaları yapmaktayız. Yurtdışında şu anda 20 ülkede hizmet ağını geliştiriyoruz” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com