Ege Ambulans
Serbest Ortodontistler Derneği Emin Adımlarla İlerliyor28/03/2022

Serbest Ortodontistler Derneği 2’inci genel kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Ortodonti Uzmanı Dt. Elif Ertaş  yeni yönetim kurulunda başkan olarak görevine devam ediyor.

Serbest Ortodontistler Derneği 2’inci Olağan Genel Kurulu Hilton Garden İnn  Bayraklı’da gerçekleştirildi. Genel kurul öncesi dernek üyelerine özel “Ortodontide Maliyet Hesaplamaları” konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Gülay Vural ve Ortodonti Uzmanı Dt. Osman Şahinoğlu dernek üyelerine bilgiler verdi. Merak edilen soruları yanıtladı.

Kıdemli Üyelere Ödül

Toplantının ardından Serbest Ortodontistler Derneği Kurucu Üyeler ve Üyelere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Ayrıca meslekte 40’ıncı yılını dolduran kıdemli üyeler Doç. Dr. Gülay Vural , Prof. Dr. Serpil Hazar, Dr. Osman Şahinoğlu ve Ortodonti uzmanı Macit Şar’a plaket takdim edildi. 1. Dönem Yönetim Kurulu üyesi ve derneğin saymanı Ortodonti uzmanı Mehmet Sarıoğlu’na çalışmaları için teşekkür plaketi verildi. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Türkiye’nin ilk ortodonti uzmanı Ayşe Mayda’nın anı sertifikası meslekte 48’inci yılını dolduran Doç. Dr. Gülay Vural tarafından temsilen alındı. Doç. Dr. Gülay Vural ; Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden başarı ile mezun olan  genç bir diş hekimi olduğumda, Sayın Ayşe Mayda’ya meslekte 40.yıl plaketini vermek ile görevlendirilmiştim. Şimdi ortodonti uzmanı olarak 48. Meslek yılımı tamamlarken Merhum Ayşe Mayda’nın anı sertifikasını almak ve derneğimizin gösterdiği duyarlılık hepimizi çok mutlu etti dedi.

Serbest Ortodontistler Derneği Emin Adımlarla Mesleki Çalışmalara Devam Ediyor

Ödül töreninin ardından Serbest Ortodontistler Derneği ikinci Olağan Genel Kuruluna geçildi. Genel Kurul Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile hayata veda eden Ortodontislere ve sağlık çalışanlarına  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Başkanlığına Doç. Dr. Gülay Vural, katip üyeliklere ise Dr. Evrim Karadağ ve ortodonti uzmanı Dt.Macit Şar oy birliği ile seçildi. Daha sonra yönetim kurulu ve denetim kurulu raporları okundu ve ibra edildi. Seçimlere tek liste ile giren mevcut başkan Ortodonti Uzmanı Dt. Elif Ertaş, Serbest Ortodontistler Derneğinin Projelerini tanıttı.

Seçimlerden sonra teşekkür konuşması yapan Başkan Ortodonti Uzmanı Dt. Elif Ertaş, “Yeniden başkanlığa seçildiğim için çok mutluyum. Bana ve ekibime duyduğunuz güven için çok teşekkür ederim. Dernek olarak amacımız, meslektaşlarımız arasında mesleki dayanışmayı güçlendirmek, yardımlaşma olanaklarını hazırlamak, dernek üyelerinin her türlü hukuksal, mesleki, akademik ve özlük haklarını korumak , geliştirmek, ortodontik tedaviler ve uzmanlık alanıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmektir. Bu anlamda kurulduğumuz günden bu yana sürdürdüğümüz ‘’Genç meslektaşlarımızın kendi klinik ve polikliniklerini açmaları için destek çalışmalarına’’ ve “Ortodonti tedavisi ortodontistler tarafından yapılmalıdır” bilgilendirme çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ortodonti bir bilim dalıdır. Temeli hücre biyolojisine ve fizik kanunlarına dayalıdır. Braket yapıştırmak , şeffaf plak uygulamak, ortodonti bilimini bilmeyenlerin elinde tehlikeli bir maceradır. İyi ve doğru ortodontik tedavi tüm hastaların hakkıdır. Bu doğrultuda ülke genelinde örgütlenerek ortodonti hastalarının konusunda uzmanlaşmış hekimler tarafından tedavi görmesini sağlamak dernek olarak önemli amaçlarımız arasındadır. Kısa sürede Türkiye genelinde temsilcilikler vererek 81 ilde derneğimizin adını duyuracağız” dedi.

Sağlıkta Şiddet Kınandı

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına da değinen Dt. Elif Ertaş, “ Hekimlik mesleği, insan hayatını, onurunu yaşatmayı ve korumayı amaç edinmiştir. Bu nedenle hekimlik mesleğinin özel bir yeri vardır. Hayatını hastalara şifa vermek için adayan hekimler, hayati değerlerini covid dönemindeki fedakar çalışmalarıyla bir kez daha gözler önüne sermişlerdir. Serbest Ortodontistler Derneği olarak sağlıkta giderek artan şiddet olaylarını kınıyoruz. Hekimlerin çalışma şartlarının acilen düzeltilmesi için gerekli kanuni düzenlemelerin geciktirilmeden hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Dilek ve temennilerin ardından yeni yönetim kurulu ve üyelerinin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle genel kurul sona erdi.

2.Dönem Yönetim Kurulu:                           

Denetim Kurulu

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com