Ege Ambulans
Sertleşme Sorununa Şok Dalga Tedavisiyle Çözüm30/11/2021

Herhangi bir genel veya lokal anesteziyi gerektirmeden uygulanır. Hiç bir yan etkisi bugüne kadar görülmemiştir. 25 ile 75 yaş aralığındaki erkeklerin yüzde 50’den fazlasında görülen sertleşme sorunu için şok dalga tedavisi alternatif bir uygulamadır. Şok dalga tedavisi sayesinde yeni oluşan damarlarla penise giden kanın artmasıyla birlikte ereksiyon sağlanmaktadır.

Linear Şok Dalga Tedavisi

Renova doğrusal şok dalga tedavisi, Linear shockwave therapy ,(LSWT) özelliğine sahip, daha önceki noktasal şok dalga teknolojisine (ESWT ) göre 4 kat daha etkili 2’inci jenerasyon bir yöntemdir. Daha geniş alana daha etkili güçlü bir sistem. Sertleşme sorunu ( erektil disfonksiyon) 40 yaşın üzerindeki erkeklerin yüzde 69’unda görülen toplumsal bir sağlık sorunudur. Özellikle stres altındayken veya ciddi bir hastalık varlığında sertleşme ile ilgili sorunlar görülmektedir. Sertleşme sorunu tedavisinde şok dalga tedavisi acısız ve ağrısız şekilde gerçekleştirilmektedir.

Şok Dalga Tedavisi Kullanımı

Sertleşme sorununda şok dalga tedavisi, erektil disfonksiyonun yaygın nedeni olan penise yetersiz kan akışı probleminin çözülmesi için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Şok dalga tedavisinde peniste belirlenen bölgelere şok dalgaları uygulayarak kök hücreleri aktive etmek amaçlanmaktadır. Genel olarak 3 hafta süren şok dalga tedavisi için lokal anestezi gerekmemektedir. Hasta işlem sonrası günlük hayatına hızla dönmektedir. Sertleşme sorununun tedavisinde temel olarak penis damarlarını etkileyen patolojik durumların tedavisinde LSWT etkili bir şekilde kullanılmaktadır.

Patolojik durumlar başta olmak üzere şeker hastalığı (diyabet mellitus), hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, damar sertliği (ateroskleroz), sigara ve uyuşturucu ilaç kullanımı, cerrahi ve radyoterapi sonrası sertleşme sorunları ortaya çıkabilir.

Sertleşme sorunu tedavisinde sıklıkla kullanılan ‘’ağızdan alınan ilaçlar’’ bazı durumlar hastalar tarafından kullanım zorluğu veya yan etkileri nedeniyle tolere edilmemektedir. Bazı durumlarda da bu ilaçlar yetersiz kalmaktadır. Bu noktada tedavide artık Renova kullanılmaktadır.

Renova’nın Avantajları nelerdir!

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com