Ege Ambulans
Sertleşme Sorununda ESWT ve PRP Tedavisi15/02/2022

Sertleşme probleminin cinsel aktiviteyi sağlayabilecek sertleşmenin sağlanamaması ya da devam ettirilememesi durumu olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Taylan Yanar, “ 3 aydan fazla bu sorunu yaşayanlarda sebebini araştırmak ve uygun tedaviyi bulmak gerekir. Sertleşme problemi penisin kanlanma bozukluğu demektir. Psikojenik ve organik kaynaklı olabilmektedir” dedi.

Eswt Tedavisi

Sertleşme problemlerinin tedavisinde kullanılan ESWT tedavisi hakkında bilgiler veren Op. Dr. Taylan Yanar, “ Vücut dışından düşük yoğunluklu  ses dalgaları ile ilgili bölgedeki kan akışını yoğunlaştırıyor ve İyileşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunuyor.  Penis gövdesindeki kan damarları sayısını arttırarak kanlanmayı arttırıyor. ESWT sisteminin çeşidine göre tedavi sayısı ve şekli değişmektedir.

Prp Tedavisi

PRP tedavisinin 2016-2017 yılından beri de ürolojide penise uygulanmaya başlandığını hatırlatan Op. Dr. Yanar, “ Penisin sertleşmesini sağlayan kavernöz cisim dediğimiz gövde kısmına enjekte edilir. Yeni damar oluşumu, dokuların iyileşmesini ve gençleşmesini sağlıyor. İşlem yarım saat kadar sürüyor. Kişinin kendi kanından elde edilerek uygulanan PRP enjeksiyon yöntemi ile penis gövdesine 3 seans olarak uygulanır.  Sertleşme problemi olan hastalara ESWT ve PRP tedavisini birlikte uygulamak,  başarı şansını oldukça arttırmaktadır. Herhangi bir yan etkisi olmayan, kalıcı, tekrar edilebilen başarılı bir tedavi yöntemidir.

Dr. Taylan Yanar'ın İnstagram Sayfası: www.instagram.com/op.dr.taylanyanar

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com