Ege Ambulans
Şifa Veren Sesler Korosu İkinci Sezona Başladı10/10/2018

 2017 yılının Mayıs ayında Medicalpark İzmir Hastanesi sosyal sorumluluk projesi olarak İzmir’de hayata geçirdiği Şifa Veren Sesler Çocuk Korosu ikinci sezona başladı. Geçtiğimiz yıl 25 çocukla hayata giren koro bu yıl sayısını 35 çocukla eğitimlerine devam ediyor.

Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdür Veysi Kubba, Hastane olarak sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem verdiklerini belirterek, “ Biliyorsunuz; görevimiz iyileştirmek, İnsanoğlunun sağlık alanında her anlamda hizmetindeyiz. Bütün bu hizmetlerin yanı sıra; evrensel dilimiz olan müziğimizle, insanlığın ortak saflığı, temizliği olan çocuklarımızı evrensel bir doğru noktada buluşturmak, müziğin iyileştirici, kucaklayıcı gücünü, çocuklarımızın sesinden dinletmek istiyoruz. Çocuk seslerinin, hızlı fizyolojik değişiklikler nedeniyle, pedagojik ve tıbbi bakış açıları ile dikkatle değerlendirilmeleri gerekiyor. Bu bilinçle koromuzun tüm sesleri hastanemiz vokoloji biriminde değerlendirilecek ve çalışmalar süresince kontrol edilecektir.” dedi.

 Konserlere Başlandı

14 Ekim 2017’de ilk derse başladıklarını belirten Eriş, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ilk konserimizi verdik. Daha sonra yeni yıla merhaba konseri, Çanakkale şehitlerini anma konseri, 27 Mart Swiss Otel Basınla Buluşma Konseri, 23 Nisan Çocuk şenliği Konseri, 10 Mayıs 19. Mükemmelliği arayış sempozyumu açılış konseri düzenledik. Koromuzun 29 Ekim, 24 Kasım gibi özel günlerde yaptığı mini konserler de sosyal medya üzerinden ortalama yüz bin civarında izlenme elde etmektedir.” dedi.

 Amacımız Sanatı Sevdirmek

Koronun amacı hakkında bilgiler veren İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı, Medicalpark İzmir Hastanesi Sanat Danışmanı Gökçe Eriş, “ amacımız, farklı kültürlerde büyüyüp farklı farklı okullarda okuyan ama kulağında kendi öz kültürünün müzik tınılarına sahip yetenekli çocuklarımızın önemli bir kurum altında bir araya gelerek kaynaşmalarını, temel müzik eğitimi almalarını, şarkı söyleme yoluyla beğeni düzeylerinin yükseltmelerini, müziğin ve ritmin ilham verici gücünü keşfetmelerini, Türkçeyi doğru kullanmalarını, kişisel, fiziksel ve ruhsal gelişimlerinde güzel sanatların, özellikle müziğin çok pozitif bir rol oynadığını görmeyi ve göstermeyi istiyoruz. “

 Yetenekleri Keşfediyoruz

“Koromuzun temel hedeflerinden birisi ileride profesyonel müzik eğitimi almayı düşünen yetenekli çocukların doğru yönlendirilmesidir” diyen Gökçe Eriş, “ Koromuzun her ferdinin sesini tanıması, sesini ve bedenini şarkı söylerken doğru kullanması yanında nitelikli solfej ve kulak eğitimi vererek ciddi bir müzik dağarcığı oluşturmak diğer amacımız olacaktır. Özellikle belirli bir müfredatın sonucunda, minik yavrularımızın, engin yüreklerinden süzülen yeteneklerini ifade etmek için, şehir içi, şehir dışı ve yurt dışı konserlere, festivallere, yarışmalara, televizyon programlarına katılması, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alması , ses ve görüntü kayıtlarının yapılması planlanmaktadır. Toplumun gelişmesi için en önemli unsurlardan birisi olan sanatın insanda, çocuklukta şekillenmesi gerekmektedir. Bu gelişim sürecinde estetik anlayışa, sanata , sanatçıya, sanatsevere çok ama çok ihtiyaç vardır ve muhakkak desteklenmelidir.” dedi.

Müzik Eğitimi

Eriş, Şifa Veren Sesler Çocuk Korosu’nda piyano, gitar, mandolin, ud, kanun, ritm ve bağlama derslerinin de verildiğini söyledi. Yeteneklerin geliştirilmesi için sezon sonlarında çocuklara yetenek sınavı yapıldığını belirten Eriş, sınavda başarılı olan çocuklar eğitim almaya devam ediyor.” dedi. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com