Ege Ambulans
Single Port Laparaskopik Cerrahi ile Obezite Ameliyatı04/06/2021

Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özgür Kavak Single Port Laparaskopik Cerrahi ile Obezite Ameliyatı hakkında bilgiler verdi.

Halk ararında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahinin, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara göre çok daha az ağrı hissetmesini sağlayan karın bölgesine açılan küçük deliklerden yapılan cerrahi bir yöntem olduğunu belirten Opr. Dr. Özgür Kavak, “Single port cerrahisinde ise, sadece karın duvarına yapılan (çoğunlukla göbek deliğinden) tek bir küçük kesi söz konusu olduğu için ameliyat sonrasında hastanın karın bölgesinde görülebilen kesi izi olmaz, göbek çukurunun içerisinde kaybolur. Bu nedenle single portla yapılan cerrahiye “izsiz cerrahi” de denilmektedir” şeklinde konuştu. 

Single Port ile Tüp Mide Ameliyatı

Rutin olarak yapılan laparoskopik tüp mide ameliyatlarında küçük 4 ya da 5 trokar giriş yeri açılarak operasyonun gerçekleştirildiğini söyleyen Opr. Dr. Özgür Kavak, “Single port (izsiz) olarak yapılan tüp mide ameliyatında sadece göbek deliğinden tek bir küçük giriş açılır. Bu yöntem için geliştirilmiş özel cihazlar sayesinde tüp mide ameliyatı gerçekleştirilir. Midenin büyüklüğüne göre yüzde 70 – 80 kadarlık kısmı göbek deliğinden çıkartılır. Göbek deliğine atılan estetik dikiş ile operasyon sonlanır. Operasyon sonrasında dren ve idrar sondası takılmaz. Dikiş alımı, pansuman yapılmaz” dedi.

Single Port Laparoskopik Cerrahinin Avantajları

Vücut kitle indeksi 35- 45 arasında olan obezite hastalarında uygulanabildiğini söyleyen Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özgür Kavak, “Özellikle bayan hastalarda estetik görünüm açısından mükemmel sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Yöntemin hastanın hastaneden erken taburcu olması, gündelik hayata dönme süresinin daha kısa olması, karın bölgesinde ameliyat izi kalmaması, hastanın ameliyat sonrası daha az ağrısının olması gibi avantajları vardır” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com