Ege Ambulans
Sızdırmaz İdrar Drenaj Aparatı İle Kadın Hastalar Rahat Edecek20/10/2017

Ege Üniversitesi Protelye Tasarım Merkezi tarafından tasarlanan “Kadınlar için sızdırmaz idrar drenaj aparatı“ projesinin  prototip aşaması tamamlandı.  Yeni aparat sayesinde yatan hastalar ve tekerlekli sandalye kullanan kişiler tuvalet ihtiyaçlarını çok daha kolay karşılayabilecekler.

Serbest girişimci Haldun Güler tarafından tespit edilen problemin çözümüne yönelik tasarım çalışmaları Ege Üniversitesi PROTELYE Tasarım Merkezi ekibi tarafından gerçekleştirildi.

YATARAK TEDAVİ GÖREN KADIN HASTALAR İÇİN ÖZEL OLARAK TASARLANDI

Yeni ürün ve PROTELYE Tasarım Merkezi hakkında bilgi veren EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Doç. Dr. Serdal Temel, ‘‘Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO, Ege Teknopark, nüvEge Kulucka Merkezi,  Protelye Tasarım Merkezi ve Yenilik ve Girişimcilik bölümü ile oluşturduğu ekosistem, fikirlerin hayata daha hızlı ve etkin bir şekilde geçilmesi için çaba sarf etmektedir. Bu çabalar hem insanların yaşamlarını kolaylaştırırken yüksek katma değerli ürünler üreterek istihdama ve ekonomik büyümeye doğrudan katkı vermektedir. Bu tasarım da hastaların hayatını kolaylaştıran bir ürün olup, bu ürün ile hayata küçük bir dokunuş yapılmıştır ’’ diye konuştu.

Girişimci Haldun Güler ise yakını olan hastaların yaşadığı sıkıntılardan dolayı bu konuda fikir yürütmeye başladığını belirterek ‘‘Bu konudaki düşüncemi Ege Üniversitesi Protelye Merkezindeki tasarımcılar ile paylaştım. Onlar da fikrimi önemseyerek yoğunlaştılar ve  var olan bir sorunu çözebileceğimiz iyi bir ürün ortaya çıktı. Şu an ürünü test aşamasındayız ve ürünü kullanan  hastalardan olumlu geri bildirimler alıyoruz. Bir kaç ay içerisinde prototipin ticari bir ürüne dönüşeceğini umut ediyoruz. Bu ürün uzun süre trafikte kalan kadın sürücü ve yolcular için de kolaylık sağlıyor. Büyük kentlerde trafikte bekleme süresi uzadığından onların  da bu ürünü kullanabileceklerini düşünüyoruz. Protelye Tasarım Merkezi çalışanlarına fikrimi önemseyip destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Onların desteği olmasaydı bu fikir bir ürüne dönüşmeyecekti ’’  dedi.

SAHA ARAŞTIRMALARI İLE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN YARDIM ALINDI

Yeni ürünün oluşum sürecinde masa başı ve saha araştırmaları ile başlayan 2.5 aylık süreçte doktorlar, hasta bakıcılar ve fizik tedavi uzmanları ile görüşülerek problemler tespit edildi. Eskiz çalışmasının ardından 3 boyutlu bilgisayar çizimleri yapıldı. İlk model çalışmasının  ardından 3 boyutlu yazıcı yardımıyla elde edilen ilk prototipler denendi. Bir kez daha eksikler tespit edilerek ihtiyaca yönelik ürün son halini aldı.

EGE ÜNİVERSİTESİ TASARIM MERKEZİ, YENİ PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Yeni ürünün tasarım ekibinde; Endüstriyel Tasarımcılar Beyza Baran ile İsmail Güneş Ötken görev aldı.  Ekip; bu yıl “Kadınlar için sızdırmaz idrar drenaj aparatı” ile birlikte 4 farklı ürünün daha üretim aşamasına gelmesini sağladı. Ege Üniversitesi Tasarım Merkezi Protelye, Ege Teknopark İnci Binası’nda çalışmalarına devam ediyor.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com