Ege Ambulans
Soluk Borusundan Çıkan Kitle Şaşırttı06/10/2017

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle başvuran 53 yaşındaki Nihal Erdoğan’ın soluk borusunda kitle (tümör) olduğu ortaya çıktı. Erdoğan’ın soluk borusunu yüzde 95 oranında tıkayan tümör, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Fevzi Erer ve ekibi tarafından uygulanan (kapalı yöntem) bronkoskopik işlemle çıkarıldı.

Öksürük Nöbetleri Geçiriyordum…

Soluk borusundaki kitleden habersiz kabus dolu günler geçirdiğini söyleyen Nihal Erdoğan “Yaklaşık bir yıldır öksürük nöbetleri geçiriyordum ve nefes almakta zorlanıyordum. Evde gündelik işlerimi yapamaz olmuştum. Astım-bronşit demişlerdi, tedavi olmak için ilaçlar kullandım. İlaçlara rağmen öksürüğüm ve tıkanıklığım geçmiyordu. Sonra Göğüs Hastanesine gelerek muayene oldum, tetkikler yapıldı. Meğer soluk borumda kitle varmış. Doktorum Onur Bey, bana kitleyi gösterince çok şaşırdım. Kitle çıktıktan sonra çok rahatladım, artık rahat nefes alabiliyorum ve kullandığım ilaçları da bıraktım. Astım olmadığımı öğrendiğime de çok sevindim. Çünkü ömür boyu çekmektense, tümörden ameliyatla kurtuldum. Çok mutluyum. Doktoruma ve hastanenin tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kitle, Soluk Borusunda Biraz Daha Kalsaydı Hiç Nefes Alamayacaktı…

Operasyonu gerçekleştiren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Fevzi Erer, tümörün biraz daha ileriki seviyede soluk borusunu tamamen kapatacağını ve bunun hasta için hayati risk taşıdığını belirterek “Hastamız yaklaşık bir yıldır nefes darlığı ve öksürük şikayeti ile çeşitli tanılarla, çeşitli nefes açıcı ilaçlar kullanmış. Ancak bizim hastanemize geldiğinde yapılan tetkiklerinde ana hava yolunu tamamına yakınını kapatan bir kitle tespit ettik. Bu kitleyi çıkarmamız gerekiyordu. Çünkü kitle bir süre daha kalsaydı belki solunum yolunu tamamen kapatacaktı ve teyzemiz bundan sonra hiç nefes alamayacaktı. O zaman durumu çok daha kötü olabilirdi. Bunun üzerine konsey kararı ile kapalı yöntemle yani bronkoskopik yöntemle kitlenin çıkarılmasının daha uygun olacağına karar verildi. Çünkü hastamızın bir de kalp rahatsızlığı vardı. Yaklaşık 5 yıl önce kalp kapağı ameliyatı geçirmişti ve bu nedenle pek çok kan sulandırıcı ilaç kullanmaktaydı. Açık ameliyat çok riskli olacaktı. Hem tanıyı koyabilmek hem de şikâyetlerini bir an önce azaltabilmek, nefes darlığını öksürüğünü geçirebilmek için kapalı sistemle soluk borusundaki kitleyi çıkarttık. Artık hastamız normal hayatına dönerek daha rahat nefes alabiliyor. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizle sağlıklı günler dileriz.” dedi.

Kapalı yöntemle gerçekleştiren bronkoskopik müdahalelerin hasta açısından konforundan ve ulaşılan sonuçların başarısına değinen Hastane Yöneticisi ve Eğitim Görevlisi Uzm. Dr. Enver Yalnız “Göğüs Hastanesi olarak uygulama ve girişimsel müdahaleler anlamında oldukça donanımlıyız ve bu donanımı kullanarak başarılı işlere imza atan tecrübeli bir kadro ile hizmet vermekteyiz. Bir hastamızın daha şifaya kavuşmuş olması büyük mutluluk. Emeği geçen ekibe teşekkür ediyor, Nihal Hanım’a da geçmiş olsun diliyorum.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com