Ege Ambulans
Spor Hekimliğine Yeni Bir Bakış01/02/2023

Prof. Dr. Metin Ergün tarafından 2021 yılında Bostanlı’da hayata geçirilen Spor Hekimliği Kliniği spor hekimliğine yeni bir bakış getirdi. Spor psikoloğu, fizyoterapistler, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan ekip ile hizmet veren Prof. Dr. Metin Ergün, “ amaçlarının sağlıklı yaşam kalitesine katkı sunmak” olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Metin Ergün, “Yeni kliniğimizde; spor hekimi, spor psikoloğu, fizyoterapistler, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan deneyimli ekibimiz ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Yüksek teknolojiye sahip donanımız ile başta sporcu sağlığı ve performans testleri olmak üzere kas, tendon, bağ ve eklem yaralanmalarında,  postür bozuklukları ve skolyoz gibi omurga sorunlarında manuelterapi, fizik tedavi, PRP, sitokinden zengin serum, kolajen tedavisi, mezoterapi, nöralterapi, postür eğitimi ve recovery (yenilenme, toparlanma) teknikleri gibi nitelikli tedavi uygulamalarını gerçekleştiriyoruz. Amacımız sağlıkla ilişkili yaşam kalitesine katkı sunmaktır” diye konuştu.

Prof. Dr. Metin Ergün kimdir?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı fakültede spor hekimliği ihtisasını tamamladı. 2001’de ABD’de Pittsburgh Üniversitesi Spor Hekimliği Merkezi’nde sportif rehabilitasyon alanında çalışmalarda bulunan Dr. Ergün sonrasında Ege Üniversitesi’nde çalışmaya başladı. Takım doktorluğu kariyerine Kürek Milli Takımı ile başlamış olup 2000-2014 yıllarında Türkiye Futbol Federasyonu’nda Milli Takımlar doktoru olarak çalışmış ve 2011-2014 yıllarında A Milli Futbol Takımı doktorluğu yapmıştır. Bucaspor, İzmir Basketbol ve Altay kulüplerinin doktorluğunu yapmış olan Prof. Dr. Ergün 2008 yılından bu yana Arkas Spor Kulübü doktorluğu görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Ergün, Türkiye Spor Hekimleri Derneği’nin başkanıdır ve 2019 yılında seçildiği Dünya Spor Hekimleri Birliği Gelişim Komisyonu üyeliğine de devam etmektedir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com