Ege Ambulans
Tatil Sonrası Ayaklarınıza Dikkat! 23/10/2017

Menekşe el ve Ayak Sağlığı Merkezi Kurucusu Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş Kurtuluş özellikle yaz aylarında rahat etmek için giyilen terlikler ve plajlarda giyilen sıradan terlikler, çıplak ayakla bastığımız çakıl taşları bir süre sonra ayak tabanında çatlaklar oluşturabiliyor. Bu çatlaklar tedavi edilemezse ileride ayak tabanında farklı problemler doğurabiliyor. Bu yüzden yaz ayları sonrası ayak bakımlarının uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir.” dedi.

Çıplak ayakla gezmek ayakları deforme eder

Yaz mevsiminde insanların terlik giydiğini ve plajlarda çıplak ayaklarla dolaştığını belirten Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş, bu durumun ayak tabanlarında deformasyon oluşturduğunu söyledi. Tabanın rahat etmemesinden dolayı derinin keratin oluşturduğunu ve bu durumun ayakkabı giymeye başlandığı zaman sıkıntı yaşattığını kaydeden İzer Kurtuluş, “ deride nasır oluşabilir, deri çatlakları meydana gelebilir. İnsanlar çatlakları krem ve solisyonlarla gidermeye çalışacaklar fakat buraya kesinlikle bir işlem yapılması gerekmektedir.  Keratin alınmalı derin çatlaklar giderilmelidir. Eğer bir işlem yapılmazsa çözüme gidilmez” diye konuştu.

Çatlamış ve Nasırlaşmış Topuklar

Özel solüsyonlarla nasırlaşmış ve çatlamış topukları bir seansta eski haline getirdiklerini kaydeden Menekşe İzer Kurtuluş “ daha sonra tekrardan nasırlaşma ve çatlama olmasın diye özel kremler ve tabanlıklarla ayak tabanınızda ki sorunu ortadan kaldırmış oluyoruz. Sağlıklı ve ağrısız yaşamınıza devam ediyorsunuz. Yapılan işlem aynı gün içinde ve tek seansta çözüme ulaşmaktadır. Solisyonlarımızla deriyi beklettikten sonra freze makinalarımızla ölü tabakayı toplarlıyoruz. Sonrası kişiye kalıyor. Kremleri düzenli kullandıktan sonra sorun ortadan kalkıyor. Ortopedik ve rahat terlik giymek bu sorunların oluşmasını engellemek için yapılacak basit bir önlemdir. “  Diye konuştu.

Deforme Tırnaklara Bakım Zamanı

Yaz aylarında güneşin, denizin tuzlarına veya havuzun klorlarında deforme olan tırnaklarımızın el ve ayaklarımızın bakımını yaparak ve forma sokarak kışa hazırlanma vaktinin geldiğini belirten Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş, “ Kış ayında ayaklarımız dar ayakkabılara girmeden önce ayaklarımızla ilgili çeşitli sorunlarımız ve problemlerimiz şimdiden çözülmelidir. Gerek kadınların gerekse erkeklerin rahatsız olduğu ve sıkıntı çektiği sorunların başında ayaklarımızın çeşitli bölgelerinde kendini gösteren, ağrı yapan ve hatta yürümemizde dahi problem olan nasır şikayetlerimizi şimdiden kontrol altına almamız kış aylarını ayakkabının içinde daha rahat ve huzurlu geçirmenizi sağlayacaktır. Tırnak batığı ile ilgili şikayeti olanlar, şimdiden sorularıyla ilgili problemlerini çözmelidirler Tırnak batmasında dikkat etmeniz gereken tek şey batık pedikürle geçmez. Batığı olan kişiler ayak sağlık merkezlerinde yapılan uygulamalarla eski sağlıklarına kavuşabilirler. Ayrıca diyabeti olan hastalarında kış aylarında dar ayakkabı giymeden önce bir podiatriste ayak bakımlarını yaptırmalıdırlar” dedi. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com