Ege Ambulans
Tedavi Gören Çocukların Bisiklet Sevinci22/01/2018

Kanser Savaşçıları Derneği tarafından 2016 yılında  başlatılan “ONKOBİS” projesi ile hastanelerde tedavi gören çocuklar için geliştirilen serum askılı bisikletler Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne teslim edildi.

Sevinçle Karşılandı…

Çocukların hastanede yatağa bağlı kalmadan, oyun oynayarak tedavilerini sürdürmesi fikrinden yola çıkılarak  geliştirilen bisikletler çocuklar tarafından sevinçle karşılandı. Kanser Savaşçıları  Derneği tarafından  ilgili uzmanlar rehberliğinde çocukların güvenliği ve sağlığı ön planda tutularak  ONKOBİS (onkoloji bisikleti) projesi ile  geliştirilen bisikletlerin finansmanı ise, Aslı Bisiklet'in büyük katkısı ve bir grup dernek  gönüllüsünün GBI’ın Viyana-Berlin arasında gerçekleşen bisiklet organizasyonuna katılarak proje için uluslararası platformda topladığı bağışlardan sağlandı.

Kansere Karşı Pedal Çevirdiler…

Serum Askılı Bisikletlerin teslim törenine SBÜ Tepecik EAH Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, Kanser Savaşçıları Derneği yönetici ve gönüllüleri, idareciler, Çocuk Kliniği Eğitim Görevlileri  ile çalışanlar katıldı.

 

Kanser Savaşçıları Derneği gönüllüsü Günsenin Kutucu  yaptığı konuşmasında 2015 yılında annesini kanserden kaybettiğini ve 2016 yılında dernekle karşılaştığını belirterek  “Dernekte çocuklar için başlatılan bir projeden bahsettiler. Bu projede GBI 2016 ya  bisiklet grubumuzla katılarak bisikletlerin finansmanı için  Viyana’dan Berlin’e kadar  pedal çevirerek bağış topladık. Bugün  bu bisikletleri hastanelere teslim etmenin ve  bu projeyi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Dernek gönüllüsü Op. Dr. Mazhar Çelikoyar da projenin   finansman aşamasını anlatarak destek verenlere teşekkür etti.

Tepecik EAH Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ise “Kanserle savaş için basılan pedalların en önemli ayaklarından kanser konusunda yoğun mücadelesi olan İzmir’deki en önemli hastanelerden birisi olan hastanemizin hem erişkin hem de çocuk onkolojisinde oldukça yoğun çalışmaları var. Dünyada pek çok sivil toplum örgütü kanserle savaş mücadelesinde etkin rol oynuyor. Türkiye’de de bu çalışmaların yavaş yavaş gelişiyor olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Hastalarımıza anlamlı bir katkıda bulundunuz. Destekleriniz ve mücadeleniz için Tepecik Hastanesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu tarafından dernek gönüllülerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com