Ege Ambulans
Tepecik Hastanesi’nde Gerçekleştirilen 555’inci “Çocuk Kalp Ameliyatı” Kutlandı14/01/2019

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2015 yılınin ikinci yarısında kurulan  Çocuk Kalp Cerrahisi  Kliniği’nin gerçekleştirdiği 555’inci  ameliyat dolayısıyla hastane yönetimi tarafından  tören ve etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanları Doç. Dr. Onur Işık ve Doç. Dr. Muhammet Akyüz ile klinik ekibine, ayrıca kliniğin  birlikte çalıştığı Çocuk Kardiyoloji,  Çocuk Yoğun Bakım, Anestezi ve Yeni Doğan Yoğun Bakım sorumlu hekimleri ve çalışanlarına teşekkür belgesi verildi. 

Etkinliğin açılış konuşmasında Tepecik Hastanesi Başhekimi  Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, “Hastanemizde son derece kıymetli işler yapan Çocuk Kalp Cerrahisi Kliniği kısa zamanda sınırlı imkanları ve iki kişilik uzman kadrosuyla 555’inci  ameliyatını gerçekleştirdi. Kliniğin bu günlere gelmesinde ve bu başarıda hekimlerin yanısıra bütün kllinik çalışanlarının desteği ve multidisipliner bir yaklaşım ile çalışmaları bulunuyor. Çalışanların özverisiyle  bu başarıya imza atan ve kliniğin gelişmesinde  emeği geçen herkese çok teşşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ülke çapında başarılı bir klinik…

Çocuk kalp cerrahisi kliniklerininin Türkiye ve yurt dışındaki gelişim tarihlerini, kliniğin hasta sayılarını ve bilimsel çalışmalarını aktaran Cocuk Kalp Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Onu Işık  “Multidisipliner çalışmanın önemli bir örneği olan  Kliniğimiz sadece Ege Bölgesi’nde değil Türkiye’de yeri olan başarılı bir klinik. Bu başarının sağlanması bir ekip ruhuyla sağlanır. Kaynaklarımız kısıtlı olsa da yönetimin ve çalışma arkadaşlarımızın  büyük desteği ve özverisiyle bugünlere geldik. Tüm destek verenlere ve emeği geçenlere   teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Tüm illerden hasta geliyor… 

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Rahmi Bakiler ise yaptığı konuşmada “Önceki yıllarda hastalarımız farklı şehirlerde tedavi imkanları ararken, kurulan ve gelişen kliniğimizle birlikte  bu yükten kurtuldular. Artık sadece kendi bölgemizden değil, ülkemizin bütün  şehirlerinden gelen hastaların ameliyatları ve tedavileri başarıyla gerçekleştiriliyor bundan dolayı çok mutluyum“ dedi.

Çocuk Yoğun Bakım Kliniği  Eğitim Görevlisi  Prof. Dr. Ayşe Berna Anıl da   2007 yılında  kurulan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nin Türkiye’de ilk kez postop çocuk kalp cerrahisi hastalarını kabul eden klinik olduğunu belirterek   Çocuk Kalp Cerrahisi ile  işbirliği ve  birlikte çalışma işleyişinin  devam edeceğini ifade etti. 

Çocuk Kalp Cerahisi Kliniğinin 555’inci  ameliyatı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik, Op. Dr. Soysal Turhan, Op. Dr. Okan Nabi Yalbuzdağ, Doç. Dr. Özgür Çakmak ve Paramedik Ozan Önder’in gerçekleştirdiği müzik dinletisiyle devam etti.  Teşekkür belgelerinin takdimi ve  ekip üyeleri birlikte pasta kesmesinin ardından etkinlik sona erdi.  

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com