Ege Ambulans
Tepecik’te 210 Robotik Ameliyat…05/10/2017

Sağlık Bakanlığı İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2015 yılından beri kullanılan Davinci Robot ile 210 hastanın ameliyatı gerçekleştirildi. 

Ameliyatlarda hastaya ve hekime önemli avantajlar sağlayan Davinci Robot ile Üroloji, Kulak Burun Boğaz,  Kalp Damar Cerrahisi,  Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi branşlarında olmak üzere prostat, rektuma ait hastalıklar, kadın hastalıkları, oral yolla yapılabilen larenks ve kalp damar cerrahisi ameliyatları gerçekleştirildi. 

Robotik 50’nci Üroloji Ameliyatı Pasta ile Kutlandı…

İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik EAH’nde Robotik Cerrahi ile yapılan 50’nci Üroloji ameliyatı Doç. Dr. Gökhan Koç ve Ekibi  tarafından pasta kesilerek kutlandı.

Robotik Cerrahinin en fazla yeraldığı branşlardan olan Üroloji alanında Davinci Robot teknolojisini kullanarak 50 hastayı ekibi ile ameliyat eden Doç. Dr. Gökhan Koç “Robotik Cerrahi teknolojisi ile ameliyatlar büyük kesiler yerine küçük deliklerle yapılıyor. Ameliyattan sonra kanama ve ağrı daha az oluyor, hastalar günlük aktivitelerine daha çabuk dönüyor ve hastanede kalış süresi kısalıyor. Ellinci hastamıza prostat ameliyatı yaptık ve hastamız sağlığına kavuştu.” dedi.

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut ise “‪Hastanemizde Robotik Cerrahi, dünyada kullanılan her alanda kullanılmaktadır ve önemli bireysel sayılara ulaşması bizi mutlu etmektedir. Bu alanda, öncülük yapan başta Gökhan Koç olmak üzere tüm ekibi tebrik ediyoruz.” dedi.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com