Ege Ambulans
Tıp Merkezi resmen ‘hastane’ oldu02/04/2018

Torbalı’da uzun yıllardır faaliyet gösteren, 2 yıl önce yeni yerinde hizmet vermeye devam eden Torbalı Tıp Merkezi, büyük bir atılım gerçekleştirdi. Torbalı’daki sağlık sektörünün önde gelen merkezi olan Tıp Merkezi artık hastane statüsüne kavuştu. Torbalı ve çevre ilçelerdeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Tıp Merkezi’ne ek bina yapan hastane sahipleri, fiziki ve idari bölümlerini genişlettiği tıp merkezini ‘hastane’ye çevirdi. Binadaki yatak sayısının 75’e çıkmasının yanı sıra, 21 yatak erişkin ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 18 yatak acil servis, 10 yatak fizik tedavi ünitesi, 5 yatak dermatoloji  uygulama ünitesi ile tek kişilik, çift kişilik ve süit odalarıyla adeta bir sağlık kampüsü olan Tınaztepe Torbalı Tıp Merkezi’nin bünyesindeki hekim sayısı da artırıldı.

YOĞUN BAKIM SERVİSİ VE YATAKLI SERVİS HİZMETİ

İzmir-Aydın asfaltı üzerinde bulunan Tıp Merkezi’ne yapılan yeni ek binada, yoğun bakım servisi ve yataklı servisler bulunuyor. Toplamda 20 bin metrekarelik alanda hizmet veren Tıp Merkezi’nin mevcut binası 5 kattan oluşuyor ve 100 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. Neredeyse tüm polikliniklerin bulunduğu Torbalı Tıp Merkezi, ‘Özel Tınaztepe Torbalı Hastanesi’ olarak hizmet vermeye başladı.

Tınaztepe’de yatarak fizik tedavi imkanı

Torbalı’da hizmet veren ve bir süre önce hastane statüsüne kavuşan Özel Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde fizik tedavi hastaları için ‘yatarak tedavi’ imkanı sağlanmaya başlandı. Torbalı ilçe merkezine uzak köylerde veya ulaşım sıkıntısı yaşayan fizik tedavi hastaları için büyük kolaylık sağlayacak uygulama için 2 kişilik, tek kişilik ve süit odalar hazırlandı. Hastane statüsüne kavuştuktan sonra daha fazla imkana kavuşan Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde birçok yenilik de gelmeye devam ediyor.

HASTALARIN EZİYETİNE SON

Konu hakkında bilgi veren Tınaztepe Torbalı Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Bilgi Örcütaş, “Hastane olarak biz fizik tedavi hastalarını evlerinden alıp, tedavi olduktan sonra tekrar evlerine bırakıyoruz. Ancak Torbalı’nın köylerinden gelen hastalar veya hareket kabiliyeti oldukça düşük olan hastalar için bu eziyete dönüşüyor. Hastane olduktan sonra artık yatarak tedavi imkanı da sağladık. Fizik tedavi hastalarımız için üç farklı oda seçeneği ile hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

MEMNUNİYET VERİCİ UYGULAMA

Fizik tedavi ve rehabilitasyonda kullanılacak son model tüm cihaz donanımları ile yeni statüsüyle hizmetine devam eden Tınaztepe, yatarak fizik tedavi ve rehabilitasyon imkanı da sunuluyor. Halk tarafından memnuniyetle karşılanan uygulama, ağır hastalıklara da hizmet verecek kalitede cihazlar ve donanımlarla sunuluyor. Tınaztepe Torbalı Hastanesi yetkilileri ise yaptığı açıklamada, “Yatarak fizik tedavi hizmetini halkımıza sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Torbalı ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com