Ege Ambulans
Tüp Bebek Uygulamalarında Toplam Kalite Yüksek Başarı Sağlar04/05/2021

Tüp Bebek uygulama süreçlerinin her aşamada yüksek teknoloji kullanılan hem erkek hem de kadın açısından dikkatli titiz bir bakış açısı gerektirdiğini belirten Kadın Hastalıkları  ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erol Tavmergen, “ İşte bütün bu süreci üst düzey bir seviyede gerçekleştirmek her alanda yüksek kaliteli ekipman, yüksek kaliteli personel ile mümkündür” dedi.

Prof. Dr. Erol Tavmergen, “ Bu kavramları açacak olursak üç ana alandan bahsedebiliriz. Birincisi : Alanında uzman, deneyimli medikal kadro yani tüp bebek tedavisini uygulayacak olan hekim gurubu. İkinci alan: Yine alanında uzman, yetenekli, çok sayıda vaka takip etmiş embriyoloji kadrosu ve yüksek teknolojili cihazlar. Üçüncüsü: Hizmet alanında görevli sizin stersinizi azaltan, süreçleri kolayca anlaşılır hale getirecek olan personel” dedi.

Kişiye Özel Tedavi , Tüp Bebek İçin Önemlidir

“Her anne adayının birbirinden çok farklı özelliklere kimi zaman sorunlara sahiptir. Bu nedenle tüp bebek uygulamalarında “ kişiye özel tedavi protokollerinin” çok daha başarılı sonuçlar verdiği kanıtlanmıştır” diyen Prof. Dr. Tavmergen, “ Her kadının farklı yumurtalık rezervi ve kalitesi bulunmaktadır. Öte yandan kadınlar bağışıklık sistemlerinden tutun da daha pek çok etkene kadar değişiklik göstermektedirler. Burada hasta ve doktor iletişimi çok önemli; anne adaylarına hangi tedavinin ne zaman nasıl uygulanacağının detaylı biçimde anlatılması gerekmektedir. Ayrıca kadınların kendi vücutları ve sorunları ile ilgili bilgilendirilmeleri de anne olma sürecinde son derece önem taşımaktadır” dedi

Yüksek Teknoloji Kullanımı

Yüksek teknoloji kullanımı açısından son gelişmelerden  örnek verecek olursak yumurta ve spermlerinde döllenme kusuru olan hastalarda PİEZO ELEKTROFÜZYON yöntemi  değerlendirileceğini kaydeden Prof. Dr. Tavmergen, “  Tekniğin uygulanması ile önceki tüp bebek denemelerinde hiç döllenme elde edilemeyen ya da döllenme oranları düşük olan hastalara mikroenjeksiyon işlemi ile kombine edirek yumurtalara piezo elektrik verilmekte ve yumurta aktivasyonu sağlanarak döllenme elde edilmektedir. İşlemde yumurtalar ‘mikro tabak’ adı verilen cam kaplar içerisinde paralel iki elektrot arasında özel hazırlanmış tampon çözelti içine konulur ve Elektro Hücre Manipulatör cihazı ile hücrelere belli düzeyde akım verilir. Elektrik akımı, sperm hücresine yardımcı olarak yumurta aktivasyonunu sağlayıp döllenmeyi kolaylaştırmaktadır. Bu yöntemle daha önceki denemelerde hiç embriyo elde edilememiş hastalarda istatistiksel olarak anlamlı oranlarda embriyo ve  gebelik  elde edilmesi mümkün olmaktadır” dedi .

Prof. Dr. Tavmergen, “ Bu ve benzeri bir çok yeni teknolojik gelişme Bizler tarafından Türkiye de uygulanmakta ve bebek sahibi olmak isteyen çiftler açısından yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır. Özetle uzmanlık, deneyim, teknoloji birleştiğinde toplam kaliteyi artırır. Kalite ise maksimum başarı oranlarının olmazsa olmazıdır” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com