Ege Ambulans
Turgutlu’da Yoğun Bakım Atağı08/05/2017

Özel Egeumut Hastanesi son yıllarda sağlık alanında eksikliği hissedilen yoğun bakım yatak  kapasitesi  sıkıntısına katkıda bulunuyor.

Turgutlu’da faaliyet gösteren Özel Egeumut Hastanesi hizmet kalitesini arttırma yolunda yaptığı yatırımla yatak kapasitesini  38 yataktan 64 yatağa çıkardı. Hastanenin toplam 8 olan yoğun bakım yatak sayısı ise 30 yatak kapasitesine ulaştı.

Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Erdinç Aktaş bu artışta önceliği yoğun bakım servislerine verdiklerini belirterek 20 yataklı erişkin yoğun bakım servisi ve 10 yataklı yenidoğan yoğun bakım servisinin hizmete açıldığını söyledi.

Dr. Aktaş, “ Sağlık alanındaki gelişmeler kronik hastalıklarının tedavi ve bakım süreçlerini kolaylaştırmakta ve bunun sonucu olarak da ülkemizde yaşlı nüfusun arttığı gerçeği ile karşılaşmaktayız. Turgutlu ilçemiz ve çevresinde yoğun bakım şartları altında tedavi alması gereken hastalarımızı düşünerek bu servisleri hizmete açtık. Bu tür hastaların ve yakınlarının uzak ilçelerde  ve illerde tedavi olmaları  hem sosyal hem de mali  olarak kendilerine yük getirmektedir. Yeni doğum yapmış bir annenin bebeğinin başka bir ilçede veya ilde tedavi görmek zorunda kalmasını düşünürseniz ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.  Bu durumda İlçenin tek özel hastanesi olmamızın bize ayrı bir sorumluluk yüklediğinin bilinciyle tüm enerjimizi yoğun bakım servislerimizi daha da geliştirmeye adadık.” dedi

 Yoğun bakım hastalarının özel hastanelerde ücretsiz tedavi olabildiklerini hatırlatan Dr. Aktaş, “ Hastanemizde yatan yoğun bakım hastalarımız ve yenidoğan bebeklerimiz için Sağlık Bakanlığı yönetmelikleri doğrultusunda fark ücreti alınmamaktadır. Özetle Özel Egeumut Hastanesi olarak gerek yoğun bakımlar gerek diğer birimlerimizde gerekli altyapımız mevcut olup uzman kadromuzla  üzerimize düşen hizmeti vermeye hazırız.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com