Ege Ambulans
Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması09/10/2017

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Hacettepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesinin işbirliği ile yapılması planlanan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2017 (TBSA 2017) için İzmir’de organizasyon çalışmalarına başlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından rastgele seçilen kişiler Aile Sağlığı Merkezlerimize davet edilerek saha araştırması eğitimi alan diyetisyenlerimiz tarafından anket çalışması ve sağlık taraması (boy-kilo ölçümü, kan tahlilleri) yapılmaktadır.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa KIRLANGIÇ Karabağlar 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezini ziyaret etti. Beslenme konularında faaliyetlerde bulunan, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının oluşturulması için çalışan personellerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Çalışmanın yılsonuna kadar devam etmesi öngörülmekte olup, Türkiye Beslenme Sağlık Araştırması(TBSA)2017 ile ülkemizde toplumun beslenme, bilgi tutum ve alışkanlıkları ile fiziksel aktivite düzeylerinin saptanmasının yanında, yapılmış olan kan ve idrar tetkikleri ile beslenmeye dayalı birçok hastalığa ilişkin, tüm ülkeyi temsil edecek bilimsel nitelikli ve güncel veriler sağlanacaktır. Bundan sonra geliştirilecek genel toplum sağlığına ve her bir risk etmeninin önlenmesine yönelik plan ve politikalara yönelik plan ve politikalara yön verilmesi ve var olan politikaların güncelleştirilmesi öngörülmektedir.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa KIRLANGIÇ, Türkiye Beslenme Sağlık Araştırmasına katılan vatandaşlarımıza destekleri için teşekkür etti.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com