Ege Ambulans
Türkiye’de 40 Yaş Üstü Her 5 Kişiden Biri KOAH Hastası13/11/2017

Her yıl Kasım ayının üçüncü çarşamba günü, “Dünya KOAH Günü” olarak kutlanıyor.  KOAH hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından “Halk Bilgilenme Günü” düzenlenecek.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İlhan Vidinel Konferans Salonu’nda 15 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 10:30’da gerçekleştirilecek olan etkinlikte  Prof. Dr. Alev Gürgün, Uzm. Dr. Funda Elmas Uysal ve  Fizyoterapist Tolga Çapanoğlu katılımcıları bilgilendirecek.

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), zararlı toz, gaz ve parçacıkların solunması sonucu hava yollarında ve akciğerlerde gelişen mikrobik olmayan iltihabın neden olduğu, hava yollarının daralması ve tıkanması ile sonuçlanan genellikle ilerleyici özellikte bir hastalık olarak biliniyor. KOAH, tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olmasına karşın, kamuoyu tarafından yeterince bilinmiyor. Toplumumuzda 40 yaş üstü her 5 kişiden birinde KOAH bulunuyor. Oysa 10 KOAH hastasının sadece biri doktora başvuruyor  ve doğru tanı alabiliyor.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com