Ege Ambulans
UGTF’ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı08/01/2021

Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Tübcel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tübcel, “10 Ocak, yalnızca çalışan gazetecilerin günü değil aynı zamanda çalışamayan, çalıştırılmayan gazetecilerin de günüdür” dedi.

Dünya genelinde yaşanan salgın nedeniyle tüm kesimlerin etkilendiğini belirten Tübcel, salgın nedeniyle etkilenen basın sektöründen hiç söz edilmediğinden yakındı.

Tübcel, “İşsizliğin en fazla olduğu meslek gruplarının başında gazeteciler gelmektedir. Çalışan gazeteciler, genel de düşük ücretle çalışmak zorunda kalıyorlar. Aynı zamanda, değişik saldırılara, tutuklamalara, haklarında açılan davalara ve işsizlik gibi sorunlarla sürekli karşı karşıya kaldıklarını da unutmamak gerekir. Ülkemizde, son dönemlerde gazetecilerin üzerindeki baskı ve tehdit hat safhaya çıkmıştır.  Basın çalışanlarının yaşadığı tüm sorunlar, demokrasi yeniden inşa edildiğinde ve basın özgürlüğü sağlandığında giderilecektir. Bu da ancak demokratik mücadele ile gerçekleşebilir. Bu vesile ile meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com