Ege Ambulans
Vajinal Mantarda Ozon Tedavisi14/01/2021

Günümüzde kullanım alanı gittikçe artan ozon tedavisinin kadın hastalıkları ve doğum alanında da güvenle kullanılabildiğini belirten Batı Anadolu Central Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neslihan Gürbüz, ozon tedavisinin vajinal mantarların tedavisinde de kullanılabildiğini söyledi.

Ozon tedavisinin anti-enfektif etki sağlayarak mantar ve bakteri enfeksiyonlarının tedavisinde oldukça etkili olduğunu söyleyen Op. Dr. Gürbüz, “ Kadın hastalıkları tedavisinde hızlı şekilde yayılan mantar enfeksiyonları, ozon tedavisi ile ortadan kaldırılabilir. Ozon tedavisi vajinada meydana gelen iltihaplı hastalıklarda, idrar yollarında ortaya çıkan enfeksiyonlarda başarılı sonuçlar vermektedir. Kadın vücudu, hormonal dengede değişkenlik gösterebilen ve anatomik yapısı ile enfeksiyon yayılımına yatkındır. Ozon tedavisi hem hormonal dengeyi sağlamada hem de bağışıklık sistemini güçlendirmede enfeksiyonlara karşı oluşturduğu anti-enfektif savunma mekanizması ile kadın vücudunda, oldukça etkili bir tedavi yöntemidir” dedi.

Ozon tedavisi öncesi doktorunuz tedaviye başlamadan önce sizin şikâyetlerinizi enfeksiyonun tekrarlama durumunu ve yaşam tarzınızı dinleyerek size bilgi vereceğini belirten Op. Dr. Gürbüz, “ Ozon tedavisi lokal uygulama yöntemi ile yapılır. İntra-vajinal ozon insüflasyonu ile ince bir sonda yardımı ile vajinaya ozon verilir. Mantar enfeksiyonları, kronik akıntı ve kaşıntı ozon tedavisi ile kısa sürede düzelir. Vajinal mantar ozon tedavisinde kullanılan tüm malzemeler tek kullanımlıktır. Vajinal mantarda ozon tedavisi işleminde, ilaç kullanılmadığı için vücudun bağışıklık sistemi etkilenmez. Vajinal mantarda ozon tedavisi işleminde tekrarlayan rahatsızlıklar tedavi edilerek bağışıklık sistemi güçlendirilir. Vajinal mantarda ozon tedavisi ile kişi günlük hayatına kısa sürede dönmektedir. Vajinal mantar ozon tedavisi ile tekrarlama riski en aza inmiştir. Tekrarlayan vajinal mantar ozon tedavisinde; haftada 1 veya 2 kez olmak üzere toplamda 4 veya 5 seans ile kalıcı sonuçlar alınabilmektedir” dedi.

“7/24 Görevimizin Başındayız”

Pandemi döneminde hiç bir sorumluluktan kaçınmadan İzmir ve çevre illere hizmet veren Central Hospital’ın hekimleri ve sağlık çalışanları canları pahasına hizmet kalitesini arttırarak 7/24 görevlerine devam ettiklerini belirten Batı Anadolu Central Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz , “ Batı Anadolu Central Hospital’da Kovid hastalıklar için ek bina devreye sokulmuş ve pandemi kliniğinden izolasyonla yarılarak hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir. Pandemi kliniği de tam kapasiteli olarak pandemi hastalarına hizmet vermektedir. Bu dönemde binlerce hasta sağlığına kavuşturularak taburcu edildi. Tam teşekküllü ve son teknoloji cihazlarla donatılmış kalp merkezi, kadın hastalıkları ve doğum kliniği, güzellik merkezi ve fizik tedavi merkezi 7/24 hizmettedir. Hastanemizin İzmir’in merkezinde Bayraklıda bulunması sebebiyle tüm semtlere eşit uzaklıkta olmasından dolayı Acil servisimiz, zaman zaman kamu hastanelerinden daha yoğun hasta kabulü yapmaktadır” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com