Ege Ambulans
Vücuttaki Kısmi Yağlar….21/07/2017

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Arman Çağdaş Lokal (kısmi) yağ birikmelerinde çeşitli tedavi yöntemleri olduğunu belirterek liposuction uygulamasının diğer yöntemlere göre yüz güldüren sonuçlar verdiğini söyledi.

Yağ Birikmelerinin Sebepleri

Vücutta kısmi yağ birikmelerinin sebepleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Arman Çağdaş, Bu yağlar kadınlarda daha çok basen, göbek, bel yanları, kollar, bacak içleri, sırt bölgeleri gibi yerlerde birikir.  Erkeklerde ise karın ve bel kısmında oluşur. Hareketsiz yaşam yağ birikmelerini etkileyen önemli bir faktör. Bunun yanında kadınlarda menopozdan sonra yaşanan hormon değişimleri. Erkeklerde de karın ve belde oluyor. Bunlar rahatlıkla giderilebiliyor. Usta bir plastik cerrahın elinde yüz güldüren sonuçlar alınabilir.

Diğer Tedavi Yöntemleri

Prof. Dr. Arman Çağdaş liposuction uygulaması dışında vaser tedavisi, ultrasonik eritmeler, bazı özel enjeksiyonlarla yağ eritme, lazer lipoliz, LPG ve radyo frekans  tedavileri yapılabildiğini belirterek, “ bu tedavilerin hiçbiri yüzde yüz sonuç vermez. 4-5 seans yapılsa dahi bir kısmı yine kalabilir.  Bunların dışında daha iyi sonuç veren yöntem liposuctiondır. Liposuction ortalama 45 dakika süren bir uygulamadır. Uygulamadan sonra hasta birkaç saat dinlendirilir ve daha sonra evine gidebilir. 2-3 gün sonra da çalışmaya başlayabilir. Bu uygulama vücuttaki kısmi yağ birikmelerindeki çözümlerden biridir.

Uygulama Sonrası

Liposuction yapılan hastalara haftada en az 3 gün yürüyüş veya spor tavsiye ettiklerini belirten Prof. Dr. Çağdaş, “ Bu vücudun korunmasına yardımcı oluyor.  Yağ çekildikten sonra sarkıklık olma konusunda hastalarımız sorular soruyor. Eğer gergin bir şişmanlık varsa sarkma olmaz ancak şişmanlıkla birlikte sarkıklıkla gelen bir hasta ise liposuction ile birlikte karın estetiğini de tavsiye ediyoruz. Estetik cerrahide artık konsept değişti. Bir hastaya bir tek müdahale tavsiye edilmiyor.  Bazen aynı anda 2 yada 3 müdahale yapılabiliyor. Böylece  daha iyi sonuçlar alınabiliyor. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com