Ege Ambulans
Yasin bebek, yaşam mücadelesini kazandı.04/06/2021

Balıkesir Devlet Hastanesi’nde doğum sonrası solunum sıkıntısı gelişmesi üzerine çekilen akciğer röntgeninde “Diafragma Hernisi” tespit edilmesinin ardından İzmir Özel Tınaztepe Galen Hastanesine sevk edilen Yasin bebek yaşam mücadelesini kazandı.

Tınaztepe Galen Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümünden Op. Dr. Ahmet Arıkan “ konjenital diyafragma hernisi ile ilgili; göğüs ve karnı birbirinden ayıran bir zar vardır. Genellikle anne karnında 12. hafta civarında oluşmaktadır. Bilinmeyen nedenlerden dolayı oluşumunu tamamlayamazsa yer yer defektler oluşur. Bu dönemde karnın dışından karnın içine dönmüş olan bağırsaklar göğüse çıkmaya başlarlar. Yasin bebekte “Diafragma Hernisi” tespit edildikten sonra ameliyata alındı ve defekt onarıldı. Göğüs içindeki organlar karın içine geriye alındı bebek ameliyattan başarı ile çıktı ardından post op bakımı da iyi tolere edildi.” Dedi.

“Diafragma Hernisi” yenidoğan yoğun bakımın en zorlu hastalığıdır.

Yedidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Burçin İşcan “Bebeğimizin sol akciğer dokusu gelişmemiş ve ince bağırsakların büyük kısmı sol göğüs boşluğunda yer alıyordu, solunum sıkıntısı ciddi boyutlarda olan hasta entübe şekilde solunum cihazına bağlı olarak ünitemize kabul edildi.

Bebeğimiz için ileri teknoloji ile solutma yöntemleri; yüksek frekanslı solutma, yine üst düzey tedavilerden nitrik oksit tedavisi gereksinimi oldu. “Diafragma hernisi” yenidoğan yoğun bakımın en zorlu hastalarındandır. Diafragma Hernilerinde bebeğin yeterli solunum desteği ve iyi oksijenlenme sağlandıktan sonra başarılı bir ameliyat ile düzeltilmesi ve ameliyat sonrası uygun bakım bu bebeklerde başarının anahtarıdır. Yoğun bakım ve tedavi süreçleri bir ekip çalışması ile gerçekleştirilmektedir. Yasin bebeğin tamamen sağlıklı olarak ailesine kavuşmasından büyük mutluluk duymaktayız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yasin bebeğin ailesi de Tınaztepe Galen Hastanesine ve doktorlara çok teşekkür ettiklerini, bebeklerini sağ salim kucaklarına aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com