Ege Ambulans
Yaşlı Bakım Merkezleri’nde Doktor Kontrolü Önemli06/12/2018

Urla Özel Artı Yaşam Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi kurucularından Hemşire Hafize Uzun yaşlı bakım merkezleri ve huzurevlerinde yaşayan misafirlerin sağlığı açısından düzenli doktor kontrolünün önemine değindi. Uzun, “ Merkezimizi açarken ihtiyaca göre tam zamanlı doktor ile çalışabileceğimizi planlamıştık. Bu ihtiyaç duydu. Merkezimizde her gün doktorumuz vizit yapıyor, misafirlerimizin sağlık durumlarını takip ediyor, eğer gerekliyse hastalarımızı ilgili sağlık merkezlerine sevk ediyor” dedi.

Merkezde görev yapan Dr. Ali Selçuk, “ Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nde hekimin görev alması sakinlerinin tıbbi bakımlarının yakınen takip edilmesini sağlıyor. Bakım için gelen yaşlılar daha önceden bir uzman hekim tarafından görülmüş ve ilaçları verilmiş olarak geliyorlar. Hekimin burada görevi bu ilaçların ve takiplerin huzurevinde titizlikle yapılmasını sağlamak. Ayrıca burada kaldığı sürece acil olarak oluşabilecek tıbbi gereksinimlerde hekimin görevi bu ihtiyacı yerine getirmektir. Ayrıca çalışan personelinde hizmet içi eğitimlerini vererek misafirlerle daha iyi ilgilenmesini sağlamak gibi artıları var” dedi.

Tedavi Planlaması Yapılıyor

Günlük vizitlerin aksatılmadan yapıldığını belirten Dr. Ali Selçuk, “ bunun yanı sıra yapılan tedavi ve bakımları hemşirelerle birlikte gözden geçiriyoruz. Eğer bir şikayetleri varsa dinliyor ve gerekli tedavi planlamasını gerçekleştiriyoruz. Huzurevi ve yaşlı bakım merkezini seçerken fiziki koşullarını incelemelidirler. Bahçeleri kontrol edilmeli, yoğun bakım yapılabilecek koşullar kontrol edilmeli, asansör olup olmadığı incelenmeli, hekim kontrolü mutlaka olmalı, çalışan personelin kalifiye olup olmadığı sorgulanmalıdır.” dedi.

Kendimizi Evimizde Hissediyoruz

Urla Özel Artı Yaşam Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nde kalan misafirler ise merkezde kendilerini evlerinde hissettiklerini belirterek şunları söyledi:

Hüseyin Güleç: yaklaşık 1 aydır bu merkezde kalıyorum. Bana çok iyi bakıyorlar. Her ihtiyacımla ilgileniyorlar. Odam her gün temizleniyor. Yemekleri çok lezzetli. Hemşireler ilaçlarımı benden iyi takip ediyor. Buranın iyi tarafı şu. Sahipleri evli ve ikisi birlikte çalışıyorlar. Bazı geceler burada kaldıklarını gördüm. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Süleyman Örtülü: Çok güzel bir merkez. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Odalar ferah, geniş, içerisi sıcak. Bizi üşütmüyorlar. Doktor her gün sağlık durumumuzla ilgileniyorlar.

Kadriye Yavaş: Bu merkezden çok memnunum. Bakımlarımızla çok yakından ilgileniyorlar. Doktor, hemşire sürekli yanımızda. Yemekleri çok güzel. Sahipleri sürekli yanımızda. Evim gibi oldu burası.

Cevdet Özgürtaş: ben yurtdışından emekliyim. Türkiye’ye döndük. Eşim bir süre yoğun bakımda yattı. Yoğun Bakım’dan çıkınca buraya geldik. Çalışanlar bizimle çok yakından ilgileniyorlar. Eşim bakıma ihtiyacı olduğu için biz buraya geldik. Ben temizlikten, yemeğe, bakımdan buradaki arkadaşlığa kadar herşeyden çok memnunum”.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com