Ege Ambulans
Yaz Ayları Öncesi Cilt Bakımınızı İhmal Etmeyin31/05/2022

Yaz mevsimine girdiğimiz ve koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır takdığımız maskelerri çıkardığımız şu günlerde cilt bakımları da tekrar gündeme gelmeye başladı. Uzun yıllar kamu hastanelerinde acil tıp uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Didem Avcı Dönmez yaz mevsimi öncesi yapılacak cilt bakımları konusunda bilgiler verdi.

Yaz aylarında sadece güneş değil, havuz sularında bulunan kimyasal maddelerinde cilt üzerinde etkisinin büyük olduğunu söyleyen Dr. Didem Avcı Dönmez, “ Bu nedenle yaz aylarında cilt bakımı yapılırken çok derin peeling’ler, derin soyma işlemleri yapılmamalıdır. Bu tarz işlemler güneş ışınları nedeniyle  ciltte leke bırakabilir” dedi.

Tatil Öncesi Önemli

Tatile çıkmadan önce nem maskesi etkili cilt bakımları, derin olmayan lekeler için tedaviler ve anti-aging cilt bakımlarının yapılabileceğini söyleyen Dr. Didem Avcı Dönmez, “ Güneş nedeniyle çizgiler, kırışıklıklar derinleşir. Cilt bakımı dışında kuruluk için de krem kullanılmalıdır.  Özellikle güneş ışınlarından korunmak için 50 faktörlü güneş kremlerinin kullanılmasını mutlaka öneriyoruz. Ayrıca Cildi nemlendirmek için yapılabilecek cilt bakımı uygulamaları arasında mezolifting ya da mezoterapi yer alır” diye konuştu.

Doğru bakım Önemli

Genç yaşlarda her cildin güzel olduğunu fakat bu güzelliği uzun yıllar sürdürebilmenin önemine değinen Dr. Didem Avcı Dönmez, “ Cildin güzelliğini, diriliğini, pürüzsüzlüğünü ve tazeliği ileri yaşlarda koruyabilmek ancak doğru yürütlen bakımlarla mümkün olabilmektedir. Bu yüzden cilt bakımlarınızı doktor kontrolünde ve güvenilirliğinden emin olduğunuz merkezlerde yaptırın” dedi.

Yaz Aylarında Varis Tedavisi

Dr. Didem Avcı Dönmez ile aynı klinikte görev yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Köksal Dönmez ise yaz aylarında da uygun hastalarda varis tedavisinin yapılabileceğini belirterek, “ özellikle kadınlar için önem arz eden varis tedavisi uygun hastalarda her mevsim yapılabiliyor. Böylece yaz aylarında kadınlar etek ve şort giyerken kendilerini daha özgür hissedebiliyorlar” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com