Ege Ambulans
Yeni geliştirilen V- Notes Cerrahisi Tınaztepe Hastanesi’nde Uygulandı29/11/2021

İzmir’de yaşayan 74 yaşındaki Birsen Gürlüoğlu rahim sarkması nedeniyle günlük yaşamını aktif kullanamaz hale geldi. Daha önce başka merkezlerde de muayene olan Gürlüoğlu’na idrar kesesi düşüklüğü teşhisi kondu ve ancak ileri yaşı ve ek hastalıkları nedeniyle ameliyat önerilmedi. Aradan geçen zaman sonunda oturamamaya başlayan ve normal yaşamını devam ettirmekte zorlanan  Gürlüoğlu son olarak Özel Tınaztepe Buca Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gülçin Çetin Uysal’a başvurdu. Dr. Uysal yaptığı muayene sonucunda hastada rahim sarkması teşhisi kondu ve V- Notes cerrahisi ile başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

Rahim sarkması şikayetiyle doktora gittiğini anlatan 74 yaşındaki Birsen Gürlüoğlu  “ Herkes idrar kesesi düşüklüğü olduğunu söyledi. İdrar kaçırma şikayeti olmadığı için yaşımdan dolayı ameliyatı uygun görmediler. Ama zaman geçtikçe idrarımı yapamaz oldum ve rahatsız olmaya başladım. Daha sonra anjiyo oldum. İdrar söktürücü ilaçlar kullanmaya başladım. Tekrar doktora gitmeye başladım. Daha sonra Dr. Gülçin Hanım’a ulaştım. İlk muayeneden sonra rahim sarkması teşhisini koydu.İdrar yapmamı zorlaştıran durumun rahmimin sarkması olduğunu anlattı. Ameliyat olmaya karar verdim. Gülçin Hanım ve ekibi benimle çok iyi ilgilendi. Ameliyat olalı 1 gün oldu. Artık oturabiliyorum ve ayaktayım. Kendilerine ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Operasyon hakkında bilgiler veren Op. Dr. Gülçin Çetin Uysal; Hastamız 74 yaşında. Ek kalp problemleri, KOAH ve hipetansiyon öyküsü var var. Hasta bize geldiğinde rahmi dışarı çıkmış ve idrar kesesi sarkmıştı. Böyle riskli bir hastada, hem hastayı yormayacak hem de konforunu artıracak bir yöntemi tercih etmemiz gerekiyordu. Ayrıca hastamız ameliyattan 2 hafta önce düşmüş ve travma izleri vardı. Bu anlamda önemli bir cerrahi operasyon hazırladık. Ameliyat öncesi ortopedi, kalp, dahiliye olmak üzere bir çok meslektaşımızla görüştük. V- Notes cerrahisi ile hastamızın cerrahisini gerçekleştirdik. Bu cerrahi işlemin önemi minimal invaziv diye nitelendirilen cerrahiyi multidisipliner yaklaşımla rejyonel(bölgesel) anestezi ile birleştirdik. Anestezi komplikasyonlarını azaltmak için belden uyuşturma(spinal) yöntemini kullandık .V e hastanın skolyozu olduğu için radyolojik görüntü altında işlemi gerçekleştirdik. Böylece cerrahi travmayı her anlamda azalttık. Hastada yara izi yok, hastanede kalış süresi az, ve operasyon öncesine kadar oturamayan hastamız operasyon sonrası rahatlıkla oturabiliyor ve aktif hayata dönmeye hazır. Sonuç özellikle ileri yaş ciddi ek hastalıkları olan hastamızda çok başarılı oldu . Operasyon sonrası ise rutin kontrol ve takipleri devam edecek” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com